Техническа Библиотека - Сандъците

Техническа Библиотека - САНДЪЦИТЕ

Търсене използвайки:

Търсене само на този тип запис


Разширено търсене (само за Документи)

ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРИЛОЖНАТА ЕЛЕКТРОНИКА

Dublin Core

Име на ресурса

ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРИЛОЖНАТА ЕЛЕКТРОНИКА

Описание

Книгата разглежда някои популярни приложения на електрониката във всекидневието ни (дом, училище), в заниманията ни в свободното време (фотография, електронни игри), както и в някои по-специални области (промишленост, медицина). Заедно с това са дадени и готови изпитани снеми на някои най-често прилагани електронни устройства: захранващи източници и стабилизатори на изправено напрежение; схеми с операционни усилватели; тригери, генератори и моновибратори; броячи и индикатори; схеми за комутация на вериги и др.
По-голямата част от описаните схеми са изградени с достъпни електронни компоненти и могат да се реализират в кръжоци или клубове. Посочени са и интересни идеи за самостоятелно доразвиване.
Книгата е предназначена за тези, които правят своите първи стъпки в прилагането на електрониката: ученици и любители с малък стаж.

Автор

К.ф.м.н. инж. МАРИЯ И. ДИМИТРОВА

Издател

ДЪРЖАВНО ИЗДАТЕЛСТВО "ТЕХНИКА" СОФИЯ

Дата

1987

Формат

DJVU

Език

Български
Дата на добавяне
February 12, 2017
Колекция
Първи стъпки
Тип документ
Справочна литература
Маркери
Цитат
К.ф.м.н. инж. МАРИЯ И. ДИМИТРОВА, “ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРИЛОЖНАТА ЕЛЕКТРОНИКА,” Техническа Библиотека - Сандъците, достъпна от 22 март 2018 г., https://sandacite.com/biblio/items/show/129