Благодаря на Пичагата, явно ще намерим пресечните точки на щуравия ми проект! Надявам се и други да се включат? Колкото повече мнения, толкова по-добре.
Значи, според мен, най-важно в момента е да се изчисти схемата, вкл. захранването. Все пак, колкото и неадекватна да изглежда сегашната, по нищо не личи да е преправяна?...
Като имаме схемите ще мислим за реализирането им. Поне проверих, трафа не се побира в кутията на нещото, но пък ми се иска да го ползвам за целта. Не виждам и кой знае каква опасност от външните връзки, ако са направени както и с каквото трябва. Някога за хората анодното е било също толкова опасно и все пак, така са работили. Вярно, не е имало сегашните стандарти и "европейски директиви", но тогава и сега се предполага, че с това ще работят технически грамотни хора. И най-важното, не го правим за пазара!
Направих си труда да се разходя из продавалниците. Предлагат се доста механични грамофони, чиито сандъчета са абсолютно същия дизайн, даже обкова е същия. Е, на по-евтините ще трябва да им се смени кожата, но и колкото да са евтини не си заслужава за този проект. Идеята ми е такова сандъче да стане и тонколона, но да дам толкова пари само да ползвам сандъка не си заслужава?! Впрочем, ако някой има или знае къде е останало само сандъче, да се пазарим? Е, не е проблем да се изработят, ама няма да е много "ретро".
Чакам предложения и мнения по всички горни въпроси?