Да,вече се оформя мнението, че това е НЧ усилвател с външно захранване. Обаче мисля, че едва ли е за киномашина, защото времето, когато предполагаме е произведен, т.е. около 1930 г. съвпада с прохождането на звуковото кино. Не ми се вярва с неговите не повече от 2-3 вата, предполагам, ще може да озвучи кино салон, колкото и публиката да пази тишина? По скоро, според мен, е било за домашно озвучаване или на малко заведение (кръчма)? Относно захранването, явно е било в отделна кутия, но дали мрежово или батерийно пак не можем да кажем. Пък и chav_chav кого да попитам, като баща ми не е между нас повече от 30 години, а и да ровя няма да намеря нищо, защото неграмотните ми роднини изхвърлиха всичко, вкл. няколко Тулана и Адмирала?! То добре, че спасих някои неща като "това нещо", ел.таблото (което съм ви показвал), един тунер-усилвател, правен основно от части на американски бомбардировачи, събирани на летището в Божурище и др.по-дребни неща...
Pichaga, явно схемно е някакъв пуш-пул, ама не трябва ли двете лампи да са еднакви или и така може? Не знам толкова. Иначе, относно изходящия тр-р, явно е бил навън, най-вероятно вързан за говорителя, както е била практиката тогава и монтирани в някаква кутия, демек ОТ?