Радиолюбител явно няма да стана. И не заради скъпо или евтино, а заради липса на интерес ...
тук идеята е не да станеш радиолбител ....
А радиолюбителите си имаме немалко радиа в колата, но на 144Мхц - там е нашия клюкарник....
и това не е същото .... защото покрива само част от "задачите" на СБ радиото ...
идеята според мен е да имаш връзка с хората около теб (около автомобила ти) които се намират на няколко км
и да можеш да бъдеш предупреден или ти да предупредиш някой , да потърсиш помощ или помогнеш ... , да можеш да пътуваш в група без да търсиш "укитокита" всеки път когат решиш да го правиш
за тези които карат само на кратки разстояния , най вероятно въобще не е интересно
не знам как но някакси ... защтото всичко по магазините ни е 2или 3 пъти по скъпо от реалната му цена .. или по други причини , СБ радиостанциите не са намерили широко приложение в БГ и така като е тръгнало ..... вече не може да убедиш хората че това им е нужно
и колкото по малко хора го ползват е по малко ефективно това СБ радио ....
ако всяка втора (трета) кола имаше станция .... много хора щяха и те да си купят .... но сега и да си вземеш .. ще "чуеш" само мен или mano и не е интересно
Та мисълта ми беше че не трябва да си радиолюбител , за да имаш радиостанция в колата
това не е хоби а просто допълнение което може да улесни живота ....