моя го купих в москва по този обява
https://www.avito.ru/moskva/nastolnye_kompyutery/evm_apogey_bk_01ts_pevm_kompyuter_spectrum_597356589същите хора ги предлагат и в сайта zx-pk.ru , който от своя страна има страница "битак" - "барахолка" там има най различни руски (и не само) компове . но за тях не мога да кажа нищо , мога да ти дам по подробна информация за Апогея .... , нека колегите които имат друга информация да кажат ....
та от първата обява ....
там лицето за контакт е Евгений , но в обявата е оказано "самовывоз" от 2 станции на метрото ... и има още един човек - Виктор , те заедно ги продават .... защото единият ме припрати към другият. (на обявата пише че не пращат зад граница , но не било така ...)
телефона в обявата е указан в вариант за русия 8 9О3 756 6969, на другия човек го имам също телефона , 8 9О9 977 О797 - точно с него говорих ...
ако искаш да звъниш трябва да замениш 8 в началото с 007
(въпрос към модераторите - как мислите , ако не е коректно да им слагам телефоните на хората така просто в интернет ...да ги махна ? )
Каза ми че имат клуб за стари компове ... дали е имал предвид точно zx-pk , не знам ....
на въпроса ми защо не ги пращат в други държави ... каза че ги пращат , можело да се договорим .... но колко излиза нямам идея
питах го и защо цената на червените (но Цветни с Ц на края ) е по-голяма , защото ги купували американци .... и явно свързвали чевения цвят с комунизма .... тях ги продават само проверени - тоест отворена кутия. Каза че работели ... 50 на 50
или ще тръгне или няма , като ми каза че често някой ромове имали нужда от презаписване (при тези компютри които той е отварял явно ...)
Иначе аз исках 2 бях обещал един ... явно ги държи някъде другаде , защото нямаше при сабе си (каза ми другата седмица ...) )и взех единият без цвят - този който съм снимал по-горе.
дават ги запечатани както са от завода ... , но на митниците които минавах се ровеха в единият редовно , другият ги обеждавах че е един и същ и не го отвориха....
моята кутия има почерняло доста от едната страна , бил е намокрен или е държан на влажно , но вътре няма видими поражения (още не съм го отварял вътре да видя как е платката).
може да звъннеш и да ги питаш ако искаш .... или след 1 г...всяка година ходя до Москва вече 3 години ... да получавам инструкции от Путин
, но все пак не съм 100% сигурен за догодина ... може да не спечели изборите
или да ми се счупи колата, или нещо друго ...
също ми каза ... "Ако търсите нещо питайте .. имаме много необявени работи ... " . Нямаше как да взема още този път, защото колата ми беше препълнена с багаж ...даже си "намерих" едно радио Ишим 003, но се наложи да го оставя там , защото нямаше къде да го сложа.