Клетките са повече от вредни. Минимално безопасното ниво на насочени и ненасочени ВЧ полета е повишавано 19 пъти от 1971 насам в целия свят, за да "направи място" в закона за постоянно повишаващата се мощност на предавателите в тях. Последния скок у нас с 4GLTE беше с 25% почти (май 23% точно). Минимално безопасното разстояние от фронталния лоб на насочеността на една такава антена най-вероятно е към 8-10км, което ти говори за какво безочие става дума. Човекът се е адаптирал през хилядолетията към средата си чрез единствения такъв механизъм, заложен ни от природата - генна мутация. За съжаление това е много бавен процес, чиято скорост е далеч под тази, с която се развиват това поколение комуникации. В общи линии проблемите са два - нарушения в нервната сигнализация и нарушения в циркадианния ритъм. И двете водят до здравни проблеми и преждевременно остаряване.
Пъвия механизъм е по-слабо познат по простата причина, че масово не се изучава научно - сетете се защо. Въпреки това има редица доказани връзки, показващи че единствено използвания метод за оценка на влиянието нейонизиращите лъчения върху човека - този на загряването от поглъщане - далеч не обхваща всички аспекти на ъздействието. С други думи - не е проблем, че ВЧ загрява течностите във вас, по не толкова от GSM клетките (виж от безценните ви мартфони - там нещата са трагични! пуснат GSM с пуснат Wi-Fi и с пуснат блутут трябва да държите на 3-4 метра от себе си, а не залепен за главата или слабините...), а с това, че тези излъчвания се нарушава крехкия баланс на нервната сигнализация, от там хормони и всичко останало. Но да кажем, че с това се справяме! На 99.5% от хората не им влияе толкова силно и тялото им се адаптира някак, въпрки че несъмнено има последствия.
Но виж втория механизъм ни убива бавно. Когато стане тъмно и ние заспим от очите се подава сигнал, че е настъпил мрак. Този сигнал запуска производството на най-мощния антиоксидант, познат на човека (е, не мога да съм сигурен, но мисля че е така...) - меламин. Той има двойна функция - запуска производството на нови клетки и предизвиква смъртта на старите, т.е. ни регенерира. Заради него, въпреки че е далеч под номиналните си нива, живеем по 80-90 години. Ако нивата бяха номинални, щяхме да живеем по 150-160 години, реалния ресурс на нашите гени. Ама не сме порастнали за такава съдба... Ако обаче оставите лампата светната, очите казвт на хипоталамуса, че е светло, и меламин не се произвежда! Ден, два, добре, но ако това се проточи проблемите ще дойдат бързо.
Преди 10-15 години запчнали изследване как точно се ориентират гълъбите. С две думи, установили, че имат някакви странни клетки в очните дъна, с чиято помощ "виждат" магнитните полета. Не буквално, не им е ясно какво виждат точно, но като им сложиш магнит на главите, и те се губят. Единия от учените се замисли дали и хората нямаме такива - и открил ключа към много здравни загадки. Оказало се, че и ние, хората имаме закърнял вид на тези клетки. Те не ни служат като сетиво, но ги има. И заедно с нормалните, участват в инервацията на очния нерв.
Извода? Може да спите, може да е тъмно, но ако сте в силно ВЧ поле - за мозъка ви все си е светло! Осветени сте от полето. И не регенерирате, не се възстановявате. Вместо клетки, изживели живота си, да умрат и да ги изхвърлите или резорбирате, и на тяхно място да дойде свежа бригата труженци - вие оставате версията от вчера. До някаква степен, разбира се.
Споед груби преценки, въздействието от среднта градска среда е към 18-20% спад на меламина нощем. Твова са 18-20% по-къс живот, с присъщите му заболявания на регулацията.
Не ме разбирайте погрешно, не съм от "зелените глави", дето смятат че отговора е да се върнем в каменната ера! За ен истината е в това, какъв ни е дома. Мястото където си почивам и се възстанояваме, а и където си отглеждаме децата, трябва да е максимално освободено от ВЧ полета. Когато си избрах външните стъкла в пакетите , избрах такива с ниско К. Оказа се, че това се постига с метлизация на стъклото в дълбочина. И когато изляза на балкона с лаптопа, въпреки че виждам рутера през стъклото, сигнала ми е на границата на разпада. Вечер гасим безжичния, който и без това ми е бая маломощен - спънал съм го от 1 ват (ТОЛКОВА Е НА МАЛЪК РУТЕР С ЕДНА АНТЕНА!) на някакви миливати стотина с пи звено в антената - бачка си, гасим и мобилния на телефоните си. И самите телефони не спят с нас - стоят си в хола. Като цяло нивата на ВЧ у нас от към 30МХц до ъм 3000МХц са бая ниски.
А през останалото време, по цял ден ходим наоколо сред ужасно силни полета - GSM, WiMAX, TETRA, Wi-Fi WAN и т.н. И дефектите се трупат - в гените ни, в жлезите ни. Особенно са податливи децата, чиято система за "рециклиране" не работи все още, които тепърва се развиват и се изграждат.
https://earthpulse.net/emf-protection/ (няква реклама, но с интересни факти)
Не ни трябва каменна ера, трябва ни дефинитивен скок в технологията. А това не ни е разрешено.
Дръжте довомете си максимално чисти от ВЧ полета, това е тайната към оцеляването в града. А за тези на село - ако нямате ГСМ клета на око разстояние - сте щастливци.