Онзи ден и аз купих един такъв, е , за други цели, ама като го отворих да сложа батерийката на трансмитера вуидях, че няма кодер. Даааа, нищо общо със старите звЪнци, които подобно на автоалармите, бяха със собствен код всеки. И да смениш честотата, все някой хармоник ще мине. Според мен отивай го връщай и си купи друг, примерно от КОНРАД или пък от някой магазин за електроматериали. СИНХРО примерно са си кодирани, колкото и да ненавиждам китайщини, брандирани с тази марка!
Да, сега прочетох Дидов какво е писал. Да басирам се, че точно LUKARM e купил колегата, както и аз, както и руснака. Не е проблемът в честотата, пак казвам, трябва си кодер и съответно приемник с декодер, за да се прочита точно кой трансмитер праща сигнал. Т.н. "мостчета" за които говори Дидов не променят честота, а представляват кодова банка, обикновено 8 разрядна, като всеки разряд може да се свърже към маса, към + или да се остави висящ. Така се формират достатъчен брой комбинации, за да не се случи да се повторят те в ограниччения обхват на действие- обикновено около 30 метра. Утре ако имам време ще закача снимки на два трансмитера- въпросният LUKARM и един СИНХРО, за да се види драстичната разлика между двата!