| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Инфо за 2 токита  (Прочетена 1117 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Инфо за 2 токита
« -: 14 Февруари, 2017, 11:36:50 »
Интересувам се от мнението на знаещите. До колко са качествени и добри следните две токита. yаesu FT50R , icom IC-E90. Отдавна не съм се занимавал с токита. На времето когато бях активен по бандовете, ползвах IC24. Ако някой има наблюдение, да сподели. И двете са двубандови, второто даже има и 50Mhz. Приемника му е скенерен. Но като качество на приемане /предаване е важно. Сега човек може, да си купи китайски боклуци нови за 100-тина лева, но са пълна скръб. На приемане само шумят като им закачиш голяма антена.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен emanuilis

• Квантов електрон
  • Публикации: 150
  • Населено място: гр. София
  • LZ1EMS
Re: Инфо за 2 токита
« Отговор #1 -: 14 Февруари, 2017, 12:03:47 »
Ползвам две FT60, отделно имам FT8100. Бих предпочел Yaesu пред всичко останало.

73
"I see the sadness in your eyes My life was undisguised..."

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
« Отговор #2 -: 14 Февруари, 2017, 13:23:24 »
До колкото съм информиран, Yaesu-то има няколко сериозни проблема с механичната конструкция, пасване на батерия в отсека, факта че бутона за пускане е на ъгъл (разбива се лесно, закача се) и т.н. ICOM-а е супер като радио, но там има един основен проблем - прегрява. Ако го ползваш на 5 вата просто не е предвиден да разсейва топлината, която самото то генерира. Просто трябва повече да се слуша, от колкото да се говори, особенно в жегите. Ако го прегряваш систематично почват сериозни проблеми по електрониката.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #3 -: 14 Февруари, 2017, 14:48:54 »
Аз лично съм фен на айком, но сегашните не знам до колко са с качествено филтриране на входа. То всяко токи ако го държиш и приказваш дълго прегрява. Площа на охлаждането е корпуса. Като го държиш, ти вече си го загрял 25гр. и то бързо прегрява. Особено малките кутии. Но като приемане какво мислите? Това със скенера от 500Кхц до 1Гхц. Предполагам входа ще му е пълна боза. За йезото, видях го от вътре, има бубини :) както се казва. За това се спирам не на много модерни токита, с тъчскрийн и екстри. То там проца така жужи, че надали нещо свястно се чува.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #4 -: 14 Февруари, 2017, 15:01:53 »
Имам познати с айком, но ги ползват от мноооого години и са от по-старите модификации. Добри са. За другите нямам наблюдение, имам 2 броя станции на Yaesu, но не са портативни, и от двете съм доволен.

Неактивен regreed

• Квантов електрон
  • Публикации: 453
  • Населено място: Анкх-морпорк.
  • Пустиняк и дърт темерутин
« Отговор #5 -: 14 Февруари, 2017, 15:27:48 »
От няколко години ползвам Icom, и съществени проблеми не съм имал, но някак не мога да се доверя на тази марка. Като меню, и софтуер, също не ми харесва, но го предпочетох заради цената.
Преди ползвах Аlinco, и съм останал със страшно добри впечатления и като качество и като удобство за работа.
Yaesu,  никога не съм имал, и не мога да кажа нищо.
Омраз!

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #6 -: 14 Февруари, 2017, 15:35:32 »
Личен фаворит и ползвана много от мен:
TH-28A
66595-0
ЖеУезно радио!   :D
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Здравко

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 72
« Отговор #7 -: 15 Февруари, 2017, 08:48:37 »
           Адмирации за кенууда! :) Аз също съм им фен.Колкото до Айком, ползвал съм и не съм имал никакви проблеми.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |