Благодаря за мненията до тук
Трябва много да се внимава с тия препарати.Ръждата може да свалиш и с обикновена фосфорна или солна киселина.Само че не забравяй че повечето от тия чудо бъркочи нна киселинна основа освен че свалят ръждата извличат и част от въглерода в повърхностния слой и стоманата вече не е същата
Ясно е, че както за всичко, ще има и минуси. Но има детайли, където няма достъп до ръждата, а ако тя остане ще продължи да си яде.
Не всичко е стомана, а и се надявам тези препарати да са малко по-добри (в смисъл щадящи) от това, което бих направил сам с киселина
Отстраняването според мен става най-добре чрез бластиране или както е по-известно- пясъкоструене.
Съгласен съм, но има детайли, където няма достъп до ръждата, а ако тя остане ще продължи да си яде, както и детайли при които това е неприложимо - прекалено тънка/мека ламарина например. Подобно решение също би унищожило оригиналните надписи.
Това на Хамърит също съм го ползвал, но се справя трудно със дълбоката ръжда
Надявам се ако някой друг има личен опит в по-дългосрочен план от употребата на някой от тях и на технологията като цяло също да сподели...