Тая вечер уж седнах просто да надникна под капака, да се ориентирам кое-къде-какво а то какво стана...
Развасовах го направо!
1) Подмених някои кондери по захранването. Напреженията бяха НАПЪЛНО ТОЧНИ, направо удивително.
2) Подмених кондера на осцилатора на калибратора и воала! Тръгна. 600мВ си е точно.
3) Проблемът с тримера GAIN B се оказа сериозен - счупен метален плъзгач. И тъй като максималната стойност няма особенно значение (реостатно свързване), на мястото на керамичния гол тример сложих затворен такъв на Пихер, като оригиналния беше 2.5кОм а новия е 10кОм. Всичко си дойде на мястото, и двата канала са калибрирани.
4) Проблемът с двойния потенциометър за хоризонталната позиция до някъде си остана. Ужасно е труден за саляне и съм 150% сигурен, че такъв е почти нвъзможно да намеря. Не е голяма грижа.
5) Ключетата, които палят светодиодите Non Cal. са затворен тип и няма как да ги пипна. И докато демонтирам и монтирам платката заради тримера, нещо стана. Сега си бачкат. Само понякога за секунда просветват като въртя галетата. Не ми е проблем.
6) И остана основния проблем - развивката. Без схема не става. Почукване, натиск върху платката, реситване на чиповете - нищо не помогна. Галетката не е проблема. Ще го видим.
Благодарение на OSC сега имам схемите на 5222. И въпрки че е друг скоп дано да имат общо развивките поне да вдена къде да диря. Иначе лявата платката е направо нещо ядско, натъпкана е с елементи и милиарди тримери...
П.П. Иии тези схеми не са пълните... Няма я галетата...