ШЛЮМБЕРЖЕ са фирма, при която компромисите са нещо непознато! Всяка машина си има ресурс, който рано или късно приключва. Никой не е правил изделия, които да са вечни, защото е ясно, че всичко върви напред и както и да го скопосаш, в един миг изделието става излишно. Изключенията са били преди един век вероятно, но за тогава какво да говорим.... И още едни изключения има, ама там причините са други и не ми се коментират. Та осцилоскоДже съм решил да си взема един кит за 14-15 долара и да го сглобя, за да мога да го нося в джоба си. Иначе у дома- да, имам дуканален HAMEGпът според мен не е кофти сделка, просто е бил използван много и вероятно ще има нужда от смяна я на кондензатори, я на нещо друго, може да се наложи да се барат превключвателите... Ей това е най-гадното според мен и би довело до най- големи главоболия. Надявам се да го подредите с общи усилия тоя осцилоскоп, защото наистина си заслужава. Който се е докосвал до техника на ШЛЮМБЕРЖЕ знае за какво става дума!
Иване, играчката от линка ти можеш да я видиш на живо в моя син- ако искаш ти давам телефона и се уговорете кога и къде да се видите. Това нещо добро за бързи тестове- да видиш горе-долу къде какво има. Четирите канала са малко виртуални според мен, но да- може да се ползват. Наскоро един познат замрънка за едни негови апаратури- музикант е- и се наложи да ходя у дома и да мъкна осцилоскопа с чанта до тях. Защото е по- лек от усилвателя му и от клавира. Та за такива случаи едно такова нещенце е перфектно- да видиш до къде стигат сигналите от фафлата и къде се губят. Даже съм решил да си взема един кит за 14-15 долара и да го сглобя, за да мога да го нося в джоба си. Иначе у дома- да, имам дуканален HAMEG и ползвам него като ми се наложи.