Ами ще излязат във ваканция за неопределен срок въпросните предавания. Какво мога да кажа повече по темата - държава на идиотщините! Добре спряха предавателите - някои казаха че не ни трябвали, ама аз отдавна предсказах че след като се спират предавателите (съвсем малък разход реално) то значи има нещо много сбъркано, след това спряха бюлетина за нивото на река дунав, сега проблемите с авторските права, съвсем скоро очаквам националното радио да бъде закрито изцяло (за съжаление) последвано скоро след това от държавата, ако нещо не се промени радикално!
Забелязвали ли сте че службата „точно време“ на хоризонт дава най-често точно време в рамките на +-2 секунди и никога точно както трябва. Това какво ви говори? Ясно е какво попринцип - цифров канал за пренос на данните с неопределено времезакъснение по него, добре ама за какво служи това писукане след като не е точно до секунда? Направете си труда да го сравните с DCF77 или с Time.is и вижте за какво става въпрос. Следя го от месец и ту е две секунди назад, ту две напред ту някъсе посредата но никога точно както трябва да е, дори в часовете в които дават точно време от „българския институт по метрология“. И дали не трябва да се вземат мерки това точно време да е наистина точно? Едва ли някой дори е разбрал че има проблем, а и да е, какво му пука!
Та това е! държава на абсурдите в която трябва националното радио да плаща абсурдни такси на някаква дебилна фирма за управление на авторските права! Не знам колко по-зле могат да станат нещата! После някой пак ще ми каже колко добре било да се развива частния бизнес - в някои сфери може би, но такива паразити като Музикаутор трябва да се стъпкват!