Мдааа, уви и при теб се повтарят резултатите които аз постигнах - незадоволителни. Кварца бута добре модулатора, нищо ми няма и с керамика е добре, щом модулацията ти е линейна (а точно затова харесвам тази схема заради много линейната модулация) значи амплитудата от генератора е достатъчно голяма за да вкара схемата в чист ключов режим (в какъвто трябва да работи). То не и трябва много амплитуда от към осцилатора, един волт е предостатъчен. Мисля си че тези дросели са с некачествен нискочестотен ферит, индуктивността която трябва не е много голяма, защо не навиеш една въздушна бобина - само за пробата, пък после ще го мислим.
И друго - знаеш че резонансна в паралелен трептящ кръг е високоимпедансен, т.е. се развиват големи напрежения върху кръга и тока в контура е огромен но лесно можеш да понижиш Q фактора на въпросния кръг с паралелно съпротивление или паралелен капацитет с нисък Q. Та си мисля с каква сонда го гледаш това? Ако е 1:1 не е правилно и сигурно го товариш много, пробвай с добра сонда 10:1 с 12 пикофарада входен капацитет трябва да си по-близо до истината. Освен това тук се разчита че импеданса в контура е много нисък - медни тръби! Дали този коаксиал който ползваш е достатъчно нискоомен или има такова съпротивление че „мачка“ качествения фактор? Освен това авторът е написал не случайно че използва честоти близо до горния край на обхвата - може би това също е от значение - трудно е да вкараш в резонанс такава ниска индуктивност на толкова ниска честота, и още повече да имаш висок качествен фактор - смятай какви тоци текат в контура.
Лошото е че и аз със тръбата имах същия неуспех на 1 мегахерц, вече започвам да си мисля за съпротивление на припоя с който запоявах тръбите и т.н. Все пак пробвай го на 1.6 мегахерца от интерес, подай му там от нещо сигнал DDS от каквото и да е, може и LC осцилатор временно. Не е нужно за този модулатор дори да е синусоидално, макар че е по-добре синус. Не знам, следя с интерес темата, защото и аз оставих този проект незавършен.