Мерси на всички!
Още не се е свършило,имитация на клавиатурата несработва.Но поне вече ще се доработи черно на бяло
.
Основни проблеми по сглобяването са ясни на всички.
Първо дъното е правено с жички и с тънки писти,имаше прекъсвания.Подгънати под себеси крачета при монтаж.Дефектен ИД7,изгорих при ровене 2 процесора ИК80А.Най големия проблем който ми отне две седмици търсене е грешка в схемата при включване на РФ5.Разбира се и "старт" бутона за който прочетох доста късно.
Оказа се че паметите не са съвместими помежду си.Искам да кажа че пробвах всички памети и те работят нормално но само ако са от една серия!
Ползвах 6 броя РУ5 с две български 8464,резултат откачил комп опитваш се да запали.
Най големия автогол си вкарах сам,от много ум прекалих с филтрацията.Филтрирах един от сигналите към паметта,погрешка запоих кондер на писта приличаща на маса
.Точно тука ме спаси осцилоскопа,като видях разликата в нивата намерих грешката.
След като го подкарах премахнах всички доработки които са препоръчвали хората в списанието"Радио".Нищо не се промени и без тези доработки пали от първия път!
Мога смело да напиша че ако платката е без грешки и със здрави чипове,всичко ще тръгне при първото включване.
При мен не се получи защото трябваше да изчистя грешките допуснати от други хора както и да изчистя своите.
По късно ще кача работещия вариант на дъното и корегираната схема заедно с дъмповете(абе пълния комплект).
Вече мисля да си поръчам и някоя друга готова платка за сглобяване.Но първа да подкарам и клавиатурата.Може да се наложи и там корекция.