Все пак, да приключиме с темата. Намерих време , отидох, отворих Симфонията и първо трябваше да издухаме на двора няколко милиметров слой прах. Добре, че имаше компресор. Та като като го огледах, "то не били компютри, а компоти". Съседа ме беше засилил, че ще плетеме корди, а се оказа, че е скъсана само на привода на феритната антена, а другите две са здрави! Но така висяха, че изглеждаха почти като скъсани. Причината, според мен, е че преди 50 и няколко години завода е изоставал с плана за месеца, а не е имало пружинки в склада? И за да спасиме положението са навили спирали на струга, например, от най обикновена стоманена тел. Явно в началото са вършили работа, но с годините са се разтеглили и конците са увиснали. Нали съм "стара къща", донесох истински пружини, натегнаха се кордите, смазах тук там, промих със спрей потенциометрите и превключвателите, нови крушки на скалата и радиото не само светна, ами и тръгна! Вярно, има лек брум, но пък на дълги и средни хвана по 1-2 станции (то в Ботевград и сателитите ми толкова могат), а на къси доста повече. И то с 4-5м. многожилен проводник 2,5 квадрата (това имаше човека) проснати в стаята! За съжаление, на УКВ никакъв шум? Но аз съм до тук. Все пак съседа беше много щастлив, било спомен от дядо му!