Посочената схема по-горе 1.jpg пее някак си
Преди години любими ми бяха миниатюрните приемници. В тази хубава тема ме накарахте да потърся от кашона си със запазени самоделки конструкцията по посочената схема. Избърсах праха за снимка, пооправих спойките от въздействието на времето.
Приемничето взе, че пропя отново. Радио "Шумен" е в слушаклите ...
Дата, написана на печатната платка: 15.07.1995-та. Прием: на една станция, орган за настройка няма (с отвертка - по единствения настроиваем кръг). Реализирана идея: монтаж на FM приемник в кибритена кутия.
От съхранените си тетрадки снимах схемата и я прилагам. Тя търпи безкрайни изменения. Виждам, че някъде във времето от печатната платка съм премахнал входния усилвател.
dakata.radio, няма да ти харесат две неща: трудната настойка на станция (и лесната разстройка от станция с пипане по платката, влияние от антената, от захранваното напрежение и др.) и ниската чувствителност. Това не пречи да я повториш и изпиташ безкрайно удоволствие дори да чуеш за кратко една-единствена станция!
Давам идея за голяма площ на "земята" (масата), монтаж без печатни проводници, с къси изводи. Така дори е по-голяма вероятността "да тръгне от раз". Колегите ще помагат, ти само започни да я лепиш
Пожелавам успех