Така. Вибрирането на мембраната на говорителя го имаше САМО на едната колона. Когато ампа беше при мен за дооправяне, специално обръщах внимание това да го няма повече. На снимката по-горе, в левия канал. Според мен, то беше породено от големите пулсации на анодното. Както писах преди, имаше отпаднало напрежение от едната половина на анодната намотка към кенотрона.
След възстановяване на нормално анодно, имаше едвам доловим брум, със завряна глава в колоната. Замасяване на потенциометъра с отделен кабел и замасяване на входните чинчове, изчистиха още повече брума. Специално съм махал решетките на колоните ми, за да пипам мембраните и да се уверя, че не вибрират повече.
Сега да коментираме снимката.
Забелязва се промяна на масата. Преди тя тръгваше самостоятелно за всеки канал. Сега е обща до потенциометъра и от там вече, за всеки канал. Не знам дали е по-добре така. Според моите разбирания, не е.
Променени отопления на предусилвателните лампи. Лично аз не виждам смисъл, при положение, че го пробвах това при мен и нямаше абсолютно никакъв ефект.
Добавен е дросел. Хубаво. Писах защо беше без.
Аз също замасявах капаците на трафовете - без ефект.
Сега вече нещата които забелязвам и не съм пробвал.
Замасени са по един край на вторичната намотка на изходния траф.
Замасени са анодите на неизползваните триоди в предусилвателите.
Забелязвам дори, че на левия канал е променен използвания триод. Ако аз съм ползвал крака 1,2,3 - сега са 6,7,8. Не е от самите лампи, защото при моята конструкция, само разменяш двете лампи . Направено е с цел, след време на износване да не се сменят с други нови, а само да се разменят местата им.
Осцилоскопа ми е руски, с най-чувствителен обхват от 5mV/дел.
3mV не мога да го видя на него, камо ли 150uV. Не знам колегата(Ицо, от аудио форума, когото имам за по вещ от мен) с какво го е мерил.
Имаше едни изказвания в Оффроуд форума, че ме било яд, че не съм успял да си оправя усилвателя и разни подобни. Няма нищо такова, напротив, радвам се че усилвателя е дооправен и Емо му се кефи. И най-вече, че не е развален външния вид.
Сега за потенциометъра. Емо казах защо съм ползвал такъв, макар и втора употреба.Ако мислиш, че съм те набутал с един пот, втора ръка, кажи кога да се видим и да ти го платя новия.
Относно оста, срежи я с флекс колкото е на стария и я изпили засечката.