Няма начин да няма начин, както се казва.
1. Едно време БГ военно изобретение "Стършел" , ако се намери може и да свърши работа. Мисля, че беше с КТ 920 В.
2. Имам идея, и не казвам, че е лесна за реализиране. За тази идея от къде мисля, че ще свърши работа, не ме питайте.
Каква е идеята?
Правиш един СВЧ LC генератор с честота около 1200 Мхз. Не е трудно, защото няма никакви изисквания за стабилност на честотата, а е нужно точно обратното. Да кажем с BFR 91 или някакъв друг подходящ. След него поне двустъпален или три стъпален СВЧ усилвател, за да изкара поне 3-5 вата.Ако не дава нужния резултат, може да се наложи да се усили тази мощност, с проби става.Честотата я разклащаш с блокингенератор, за да покрие доста голям обхват. Правиш антенка диполче, или вибратор на горе долу тази честота, не е нужна прецизност защото ще се излъчва да кажем предполагаемо от 900 до към 1400 Мхз. Ако този обхват се покрие, е напълно достатъчно да му се качва кръвното когато включиш това устройство.
Такааа, как се процедира ще попитате. Един кабел, независимо какъв е, дали е обикновен, ширмован или коаксиален - ако му се пусне ВЧ сигнал, той излъчва. Излъчва дали е като антена или захранващ антената. Ще кажете ама коаксиалния кабел не излъчва.... излъчва си той излъчва. Зависи от много фактори. Няма да ги излагам сега.
Запомнете, коаксиалния кабел от кабелните ТВ излъчват и създават смушения.Значи да поразсъждаваме малко. Щом излъчва, значи сигнала прониква извън оплетката. А щом прониква, може да му се въздейства и да приема. Стига сигнала,който му пускаме да е с по голяма мощност от тази , която тече по кабела. А мощността излизаща от изхода на конвертора не е голяма, пробвал съм го и знам че е така.
Желателно е така приготвеното смущаващо устройство заедно с антената се включва в тъмната чст на денонощието, за да не се забележи интервенцията.
Има два варианта:
-антената да е постоянно монтирана близо до коаксиалния кабел излизащ от изхода на конвертора, като се казва, че е за някаква интернет връзка. Този вариант рано или късно ще се издъни, така си мисля.
-другия вариант е антената да се доближава в подходящо време максимално близо до коаксиала на САТ конвертора.
Ако се получи нужния ефект може би не трябва да има някаква система в интервенцията. Да кажем ако има някакъв важен футболен мач да се избягва да се включв, че то е очевадно, че е умишлено.
Нужно е да се създаде впечатление, че това е някакъв случаен смущаващ сигнал неизвестно от къде.
Дори за потвърждение, че и ти си засегнат от това смущение, може първи да казваш и се оплакваш наляво надясно, че някакво смущение има, даже когато не е включен смутителя. Отвреме навреме го пускай на някой друг комшия, ей така за потвържение на казаното от теб.
Е, това е от мене. Може идеята да ви се стори малко налудничава, ама нямам друга идея , поне засега.
Ако обстоятелствата налагат много, пък опитай. И докладвай за резултата.