| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Въпрос за изолационна лента за захранващ трансформатор  (Прочетена 8355 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
  • Публикации: 135
  • Населено място: Пасарел, Плевен, Копенхаген - тризвучието на географията
Получило се е недоразумение. В предния пост имах предвид лепилото-изолатор което е между ламелите. Имам предвид ламела, лепило, отгоре следващата ламела, пак лепило и т.н. А не магнитното лепило, което е между челата на ''П'' половинките. http://constructor.bg/shop/pages.php?page=1760 Тук се вижда на чертежа какво имам предвид.
 На наличните трансформатори челата са шлайфани до съвършенство и нямат нужда от лепило или шлайфане.
 Може ако има лека ръжда на челата, ръждата да се шлайфа с грубата (зелената) част на гъба за миене на чинии.

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
Това дали става за трансформатори – http://www.bulcomp-eng.com/Visokotemperaturna-poliamidna-lenta-Kapton-tape-20mm-h-33m-11778-3-komputri-26-147-0         

:)

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
Става, и още как! Ако не ти е спешна, виж в eBay, цените са доста по-различни! Има и различни ширини, така че може да се подбира.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
  • Публикации: 152
  • Населено място: Хасково
Кръстане, в техниката за навиване на трансформатори традиционно от време оно се използват традионните изолационни ленти. Тях можеш да ги намериш в магазини, борси, фирми и др. , които продават жица ПЕЛ. Има различни модификации, издържат различни напрежения, не по ниски от 400 в. Да, за навиване на високоволтови трансформатори си има и техника, но за обикновени 100- 150 ватови трафове няма да имаш проблеми. Дадоха различни мнения за ползване на други изолации, не са за пренебрегвани, ти си решаваш . според мен за да пуснеш тази тема си мисля, че нямаш достатъчно практика за пренавиване на трафове в любителски условия. Иначе щеше да си уверен и да си следваш опита.
Който може, го може.

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
Видях ги в ebay. Евтини са, но сега имам свободно време и не искам да чакам да го доставят от чайна :D
« Последна редакция: 06 Октомври, 2016, 22:40:23 от Кръстан »

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
Така, готов е трафа. Добре се получи. Няма брум от хлабав монтаж. Добре е при любителските конструкции да се има предвид толеранса на мрежовото напрежение. Особенно като има вторични на няколкостотин волта отклоненията в тях стават големи.
Благодаря на pansim и на fobi за изолационните материали  :hi: .

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
 :bomb:

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
  • Публикации: 524
  • Населено място: София
Не изглежда много фабрично, но да си върши работата.  :)

Неактивен fobi

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 15
Изглежда много арт, според мен. :)

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Съвсем добре се е получило. само една черна лепенка за изолация може би...не е там мястоти...трафа все пак се нагрява. А този тип ленти не издържат на топлина.
Давай смело по-нататък!
 :)
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
Мда, временно я  сложих тая лепенка.  :D То временните неща са най-постоянни. Може би ще е по-добре да създам нова тема за целия проект. Лампов усилвател 120Вт. С 4 ГУ-50 за крайни лампи. Хихи. Това е кутията. От някакъв военен куфар.  :D

Неактивен bojitchko

• Квантов генератор
  • Публикации: 524
Съвсем добре се е получило

Много принизена оценка, пък и така не помагате на Кръстан. Напротив, изглежда доста зле. Изделие на начинаещ любител. Говоря за външния вид, което няма връзка с качествата на продукта.

Неактивен pansim

• Квантов генератор
  • Публикации: 634
  • Населено място: Сандански
Точно затова не казах отлично се е получило, а добре се е получило.
И да - не виждам как външния вид ще промени нещо.
Между другото съм се нагледал на добре изглеждащи неща които не вършат никаква работа.
http://iza99.com/
Българска заваръчна техника с 5 години гаранция
Ремонт на заваръчно оборудване - 0887607722

Неактивен Кръстан

• Квантов електрон
И как видя от снимките на скапаната ми камера, че това е изделие на начинаещ любител?! Нямам нищо против личното мнение. Но тука целта е да се обезкуражават хората да пишат по форумите. Да се създава впечатление едни хора колко са велики и други колко са смотани и как за нищо не стават.
Като прочетена книга са ми тези тролчета. Знам кога ще им хареса трансформатора  - като си го купя от тях. Но това просто няма да се случи.
А що се отнася до изработката, препоръчвам на всеки занимаващ се с аматьорски изпълнения и високо напрежение да си има едно на ум и да се запознае с рисковете. Това не са съвсем безобидни устройства. Знаете, че има технически стандарти и лаборатории за тестване на електротехническа продукция. Техниката преминала тестовете на стандартите се счита за относително безопасна за употреба при съответните условия. А любителските разработки по правило не се тестват за каквато и да е безопасност. Стават трагедии и т.н..

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
Колегата ''Божичко'' - трол .                   :empathy2:

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |