още една слънчева сесия от мен....
преди избелване картината изглеждаше така
след един час в който имаше облаци и не повече от 15-20 мин пряко слънце
постигнах почти 80-90 % успеваемост.
но естествено никога не е достатъчно и следващия ден продължих вече при ясно небе.
Държах копчетата накиснати още час и половина на силно слънце при което вече светнаха съвсем
като нови. Но когато изсъхнаха след измиване бяха петносани, малко съм прекалил със сесиите.
След това последва на другия ден леко остъргване на най-горния слой с обикновена кухненска гъба
откъм твърдата страна и така махнах петната, но беше голямо стъргане. Имам и финни шкурки, но
реших че това е най - щадящо макар и най- досадно и времеемко
После със памучен плат ги полирах обратно.
В крайна сметка станаха като нови. Спаси ме това, че буквите не са лак а пластмаса както ги правеха в
доброто старо време.
Извода беше, че такива сиви пластмаси повече от един час не трябва да се държат на силно слънце
когато се използва перхидрол 30%. А и е абослютно достатъчно за максимален ефект, след това вече почват
да се петносват от прекомерно и неравномерно избелване. За белите пластмаси няма такъв проблем разбира се.
Избелих и една пожълтяла бяла мишка като и трябваха не повече от 30-40 мин да светне.
Пяна не използвах този път, стоях с една четка и просто нон стоп гледах да са намокрени за
да се избелват равномерно.