Споделям написаното от колегата "RETROTRONICS.info"
Мисля че е много полезно
Малко за ретробрайт-а:
За проблема с побелелите пръсти - на Шол има един крем за възстановяване на напукани пети - "Scholl - Cracked Heel Repair Creaм / Active Repair K+". От собствен опит - помага за пръстите.
Аз гледам да нося и предпазни очила, че не ми се мисли какво ще стане ако ми пръсне в очите...
Забелязал съм, че реакцията (избелването) продължава известно време и след измиване.
Ако пластмасата се остави много дълго в разтвора, настъпва промяна в структурата и, разваля се и няма връщане.
За големите елементи аз си правя тампончета от дунапрен и с тях нанасям перхидрола директно по елемента. Много е играчка, но при неравномерно пожълтяване (когато слънцето е осветявало едната страна или е имало монитор отгоре и т.н.) мога да нанасям по-често на по-жълтите места и да изравня цвета.
Бях пробвал една формула от интернет - с добавяне на Oxi Action (на Vanish) - резултата беше плачевен. Пластмасата се стопи.
Иначе неща, които съм избелвал преди 7-8 години и не са били изложени на слънце след това, са си още бели