| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Въпрос за мито  (Прочетена 2654 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
Въпрос за мито
« -: 31 Май, 2016, 20:05:33 »
Искам да си взема един сигнал генератор от ибей от САЩ. Някой знае ли колко процента е митото в Бг. за този вид апаратура? За ДДС ми е ясно 20% е. Опитах се да търся в нета но не намерих нищо за този тип техника. Има за всякакви други боклуци.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 614
  • Населено място: Попово
Re: Въпрос за мито
« Отговор #1 -: 31 Май, 2016, 21:33:03 »
По принцип ако е нов синал генератора, можеш да го потърсиш и от английския ибей. Ако не е тайна, за кой модел става дума? До сега, за еднаква техника, която съм поръчвал от САЩ, през различен период от време, митницата ми е вземала, три различни суми. Не можах да им хвана логиката. Един път сравняват килограмите, сумата, документа за фактуриране.  ДДС си го вземат. Затова вече търся от английския ибей, при тях няма мито, не те разкарват до митница и е по лесно пазаруването. За Англия, мога да съдействам, до доставка на адрес в България.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #2 -: 31 Май, 2016, 21:54:17 »
За момента го няма в европа и Англия. Стар модел е, не става въпрос за нов. Ако намеря из европа няма проблем да си го взема. За Англия също няма проблем. А ако си го намеря тука в германско още по-добре. За това се интересувам за щатите, защото е НР.  Хамерикански и в техния ибей го има.
 Точно това и аз разбрах от търсенето ми в нета, че няма точен критерий май за митото за такава техника. Ще си следя из европата ако се появи ще съм късметлия. Просто съм си харесал нещо малко и леко само 10Кг. Лесно за носене. Иначе тука мога да си намеря качествен Роде-Шварц но 20Кг. и голям като габарити.
« Последна редакция: 31 Май, 2016, 21:59:44 от shri »

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #3 -: 31 Май, 2016, 23:09:16 »
А нещо руско няма ли? От извора на техниката :D
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен Moss

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 36
  • Населено място: София
« Отговор #4 -: 01 Юни, 2016, 00:41:49 »
Разбира се, че има руско. Американците нали все от някъде са копирали? :D.

Измервателните( сигнални ) генератори според мен попадат в тарифен код

Цитат
8543 20 00 -Генератори на сигнали

с мито 3,7%. Под някаква сума (някъде към $200) това не го смятат и се плаща само ДДС - 20% . Всички суми и % се смятат върху общия разход за доставаката ( стока + транспортни разходи!!!).
Като цяло процедурата не е страшна, но е дразнеща и отнема 2-3 часа (в Митница София). След като отидеш с колетното известие на пощенското гише, ти искат 4-5 лева за някаква обработка или нещо такова. След това отиваш някъде да ти напишат митническа декларация ( има гише в Митница София, където вършат татя работа срещу 7-8 лева). Външни митнически агенции го правят това обиновено за 20+ лева.  След това отиваш при митничар, който ти иска митническата декларация и разпечатка от ибей (screenshot),  за да види какво си купил ( пита те - ама ти наистина ли си идиот?!?!?! да си купуваш такива боклуци :D)  и те праща да платиш в банката ДДС и мито върху цялата сума на пратката ( цена +  доставка). Това е важно, защото от САЩ често купуваш нещо за $100 и има $100 доставка. В този случай плащаш $40 ДДС +около $8 мито ).

Някои търговци в САЩ директно освбождават пратките за България, като си вземат( те плащат) парите за митническите разправии. В този случай в shipping and handling на ибея пише
Цитат
Shipping and handling - 11,48    Import charges -23,66 (estimated)

Хубавото в този случай е, че пратката ти идва на адреса и директно си я получаваш. Всички формалности са уредени!

Обяснението е малко объркано, но е нищо в сравнение с работата на Митницата в България! :D
« Последна редакция: 01 Юни, 2016, 01:15:42 от Moss »

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 297
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #5 -: 01 Юни, 2016, 08:32:13 »
Цитат
Под някаква сума (някъде към $200) това не го смятат и се плаща само ДДС - 20%

Може и да се е променило нещо но, до 30 лв. не плащаш нищо, над 30лв слагат мито+ДДС и таксите се плащат на място в пощата на митническото гише. Ако цената с транспорта надвишава 300лв. тогава се ходи до митницата и се попълват бумащините за които колегата е писал :(

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #6 -: 01 Юни, 2016, 08:47:07 »
Променено е и то не е от вчера. Преди 4 години ходих във варненската митница да си платя 2-3 лева ДДС за една светкавица от Китай. Кетаецът писал действителната стойност и си ме извикаха във Варна. ДДС и мито се заплаща за сумата над тези 30 кинта, те не влизат в сметката. Иначе митото е грубо около 5% така ми каза познат митничар. Става дума за електроника.
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен mano

• Администратор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 1304
  • Населено място: Пазарджик
  • LZ5TA
    • manofoto
« Отговор #7 -: 01 Юни, 2016, 09:44:42 »
При покупка от САЩ, задължително ти излизат транспортните разходи и митото. Т.е. не можеш да купиш без да ги платиш. Тук не плащаш нищо.

Неактивен stoi

• Квантов електрон
  • Публикации: 221
  • Населено място: Кричим
    • www.ev-bg.com
« Отговор #8 -: 01 Юни, 2016, 09:56:04 »
Аз понякога от САЩ пращам директно до Англия и от там БГ транспортни фирми ми го носят до тук. В Англия праговете за обмитяване са много по-високи. Ако убедиш продавача да го пише на по-ниска стойност мисля че няма да имаш проблем и ще спестиш мито и ДДС , като цяло. Там никой не ти рови в пратките да види и не са правят на кокошкари като нашите , за да проверят в действителност на каква стойност ти е стоката. (Въпреки че и на нашите кокошкари съм им намерил цаката. Някой ако иска да разбере как се получава средно скъпа стока от китай без да се плаща мито и ддс да ми пише на ЛС :D   ) Малко си е риск през Англия, но поне при мен за сега са се получава ли нещата. Цели бая обемисти  захранващи made in USA блокове съм пращал така. Предпочитам от САЩ или в краен случай от Германия да взимам подобна техника, а не реплики и копия,  както някой тук се изразиха от "извора" Русията :D За никой не е тайна кой от кого копира от време оно.  Отделно пък такива неща да минат от Русия през Англия и да не ги спрат на някой граница е мисия невъзможна.
« Последна редакция: 01 Юни, 2016, 10:05:59 от stoi »

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • LZ2IX
« Отговор #9 -: 01 Юни, 2016, 13:05:48 »
Да, от Русия е по сложно да пазариш сега от колкото от САЩ. Сега лижем друг задник и е така :D няма какво да се прави. Благодаря за отговора. Ако е 3-5% добре. Аз мярнах в някакви таблици 35% и ми се дръпна фъша. Иначе и аз бих предпочел стар аналогов руски. Без коментар, ползвал съм такъв години на ред без проблеми. Просто сега съм ограничен от габарити и тегло. Затова съм се спрял на нещо което ме задоволява мене. Не че е кой знае какво. Пак повтарям тук мога да си взема хубава машина. Било Маркони, Роде-Шварц, Флуке. Но са много тежки и за разнасяне не стават. Туй дето го искам заема половината ми куфар и тежи по описание 7-9Кг. спорег екстрите в него.
Нека не започваме сега да квачим за това, кое е хубаво и кое не. Всичко е въпрос на гледна точка и финансии. А аз не си падам по новите с ддс формиране. За туй си търся нещо по старичко и със синтезатор. Демек с аналогов ГУН да се формира сигнала. Защо, моя си работа. Всеки си пие свойта бира и не убеждава другите, че е по-хубава. Поне тука де. Макар, че след снощните новини ме е срам да кажа какъв съм. Всички дискотират за гадните българи, че са шайзе и трябва да си ходят. Днеска на няколко пъти трябваше да обяснявам, че не съм циганин.

Неактивен monti

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 94
  • Населено място: София
« Отговор #10 -: 01 Юни, 2016, 13:34:07 »
Към края на 2011 взех един лаптоп от американкия йбеи които излезе $228 със доставката. Като пристигна ме привикаха в митницата при централна гара София да платя мито за него, което излезе към 60-70лв. на което служителката от митницата която ме обслужваше не можа да повярва че ще платя толко малко за цял лаптоп и сигурно 5-6 пъти пресмята сумата със надеждата да стане по голяма сума, след което ме обвини че нещо мамя митницата та прати некъв неин колега с мен до гишето за получаване да се уверил че това което получавам е това което пише.

Неактивен stoi

• Квантов електрон
  • Публикации: 221
  • Населено място: Кричим
    • www.ev-bg.com
« Отговор #11 -: 01 Юни, 2016, 15:59:54 »
Към края на 2011 взех един лаптоп от американкия йбеи които излезе $228 със доставката. Като пристигна ме привикаха в митницата при централна гара София да платя мито за него, което излезе към 60-70лв. на което служителката от митницата която ме обслужваше не можа да повярва че ще платя толко малко за цял лаптоп и сигурно 5-6 пъти пресмята сумата със надеждата да стане по голяма сума, след което ме обвини че нещо мамя митницата та прати некъв неин колега с мен до гишето за получаване да се уверил че това което получавам е това което пише.

Много са подмолни там, потвърждавам ! Бюрокрацията и начина, обстановката и като цяло начина  на мислене им е още някъде около 80-те.... Аз отдавна не им цепя басмата и с някой трикове ги правя луди калинки и не плащам почти никакво мито и ддс. Последния път една направо искри хвърляше из стаята от яд :D Ама просто го заслужават !

Още един съвет от мен. Ако искате да си нямате вземане давате с митници и да трошите нерви, ползвайте услугите на DHL за безплатно представяне пред митница. Т.е нещо като получавате извън EU по тях, те ви поемат всичката разправия с митница и после ви идва директно на вратата. Просто само първия път трябва да им подпишете едно пълномощно и им го изпратите, за да ви представляват. Всичко е безплатно.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |