| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Лампов мини стерео усилваел 2х1W  (Прочетена 13001 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
  • Публикации: 462
  • Населено място: Пловдив
Re: Лампов мини стерео усилваел 2х1W
« Отговор #30 -: 03 Юни, 2016, 22:39:27 »
това е вярно за отделни индуктивности, тук става дума за една индуктивност - зависи само от сечението на магнитопровода, материала му и броя на навивките (от квадрата им) :)
Добри са трафчетата!!! Успех!!!

Прав си, благодаря. Още преди да ми пишеш този отговор ми дийде наум и измерих последователно свързани по една намотка на двата различни трафа - даде 6,74.

Понеже стана дума за приведено съпротивление , свързах към вторичната един говорител 4 Ома и измерих индуктивността =2.4 Н.

По какво съдиш ти, че трафчетата са добри, светни ме малко, че аз не разбирам много!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
« Отговор #31 -: 03 Юни, 2016, 22:57:05 »
Това за приведеното съпротивление се отнася само за съпротивленията Ra=Rвг.n^2, n e отношението на броя на навивките. 
А казах че са добри, до колкото при тия размери имат доста добра индуктивност, събрали са много навивки, но едва ли ще слезеш под 150-200Hz в ниските. Само за сведение Акордските трафове са 9-10Н.

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
« Отговор #32 -: 03 Юни, 2016, 23:09:47 »
Това за приведеното съпротивление се отнася само за съпротивленията Ra=Rвг.n^2, n e отношението на броя на навивките. 
А казах че са добри, до колкото при тия размери имат доста добра индуктивност, събрали са много навивки, но едва ли ще слезеш под 150-200Hz в ниските. Само за сведение Акордските трафове са 9-10Н.

Този лъже ли?

http://www.roehrentechnik.de/html/kolibri.html

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #33 -: 03 Юни, 2016, 23:24:23 »
Вероятно не,симпатично изглежда.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #34 -: 04 Юни, 2016, 09:16:36 »
Честно казано не разбирам добре измерванията на швабата. Ако усилвателя се натовари с 32ома, като за слушалки, може и да изглежда  така. Особено втората диаграма, която трябва да е THD, виждам входен сигнал около 2В и 0,9998 kHz, на графиката обаче се вижда огромна амплитуда на 2kHz и още кратни хармоници назад с голяма амплитуда. Така изглежда характеристиката на дисторшън ефект за китара. Не знам, като се появи Митака ще внесе яснота по въпроса, а и ти събери набързо един канал и пробвай...

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
  • Населено място: София
« Отговор #35 -: 04 Юни, 2016, 13:11:17 »
Да, определено и аз не му разбирам измерването на нелинейните изкривявания. Изглежда като че 2-ри хармоник е с по-голяма амплитуда от 1ви което е невъзможно странно изглежда, а пък текста не го разбирам, ако тръгна сега с преводача да го превеждам не знам колко по-ясно може да стане. АЧХ с крайната в пентоден режим има някакъв шанс вероятно да слезе до 30 херца на -3дб макар че без ООВ се съмнявам да слезе толкова ниско. Все си мисля че по-скоро може да се очаква нещо от сорта на 75 - 100херца долна гранична. Затова най-добре да се реализира схемата и да се види в действителност какво ще излезе.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
« Отговор #36 -: 20 Юли, 2016, 13:49:42 »
Готови са ми тенекиите: Шаси и долен капак от алуминий, екран от черна ламарина за мрежовия, който ще боядисам в черен шагрен и декоративни горен капак и странични лайсни от инокс (шлайфана неръждавейка). Доволен съм, добре изглежда.

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
« Отговор #37 -: 20 Юли, 2016, 13:50:53 »
...

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
« Отговор #38 -: 20 Юли, 2016, 16:28:09 »
 :good: :good: :good: Тези механики са направо прекрасни  :bravo: :bravo: :bravo: , но какво стана с електрониката???

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
« Отговор #39 -: 20 Юли, 2016, 17:05:11 »
Перфектна работа :good:

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
« Отговор #40 -: 20 Юли, 2016, 20:32:11 »
Човече, къртиш!  :hi:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен ditronix

• Квантов електрон
  • Публикации: 421
  • Населено място: Провадия
« Отговор #41 -: 20 Юли, 2016, 20:35:32 »
:good: :good: :good: Тези механики са направо прекрасни  :bravo: :bravo: :bravo: , но какво стана с електрониката???
Определено още се проучват нелинейните изкривявания! ??? :D
dinev66 , събра ми очите, човече!  :yes: :drinks:  :master:
DRL  модули за всички видове автомобили!

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
« Отговор #42 -: 20 Юли, 2016, 20:57:12 »

Електрониката е оттук нататък. Качествата на усилвателя зависят от монтажа, затова не съм пробвал нищо с обемен монтаж на тезгяха. Освен това мрежовият от АNG тепърва ще навивам, чакам първо дросела да видя с какво активно съпротивление ще излезе за да мога да проектирам вторичните напрежения - правя го с няколко намотки, леко универсален за да мога да експериментирам няколко режима, идейните схеми са доста различни. И нещо много важно: ако нахлузя върху мрежовия металния екран ще влоша охлаждането му. Заливката на ANG трафовете е с термопроводим електроизолационен компаунд. Разбрах се с хората от фирмата да си изработя първо екрана, в който директно ще ми залеят трафчето. Така охлаждането ще е даже по-добро отколкото с пластмасов корпус.  Увеличих с 2 мм на страна габарита на кутията-екран в сравнение с оригинала за гарантиране на диелектричната якост.
   За съжаление и времето ми е оскъдно напоследък, имам доста натоварен график в работата си, а движа паралелно и няколко други проекта. А и фирмите не са от най-бързите- за тенекиите чаках да ми ги изрежат на лазер почти 3 седмици.

Неактивен ian

• Квантов електрон
  • Публикации: 248
  • sandacite@abv.bg
« Отговор #43 -: 20 Юли, 2016, 23:28:01 »
Чакането си е заслужавало! Ламарините са направо трепач! Поздравления, колега! :hi: :good: :drinks:
Ще споделиш ли къде ти ги изрязаха?

Неактивен dinev66

• Квантов електрон
« Отговор #44 -: 21 Юли, 2016, 00:02:10 »
Чакането си е заслужавало! Ламарините са направо трепач! Поздравления, колега! :hi: :good: :drinks:
Ще споделиш ли къде ти ги изрязаха?

CLT - Център за лазерни технологии Пловдив, Кукленско шосе. Всичкото това за 23 лв., като аз им дадох скици. Изработването на CAD файловете, рязане, огъване и материалите от тях.

http://clt.bg/

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |