Това може би е вариант на ТКМВ-телефонен комплект за местни връзки . Тези устройства са изградени на различна елементна база- класически тип телефонен ключ или бутон при по-новите варианти- в комутационното поле и сигнализации с електронни елементи-първоначално германиеви транзистори, в последните разновидности ТТЛ схеми. Те по функции заместват телефонните номератори ЦБ ,имат малък брой постове и се обслужват от секретарки на директори или от самите директори. Лебедовата песен на ИСТ (Институт за съобщителна техника) в това направление беше Д8- малка учрежденска телефонна централа с микропроцесорно управление и комутационно поле матрица с MOSтранзистори -първоначално вносна SGS , по-късно заменена с еквивалентна разработена в ИМЕ. Не съм сигурен , но мисля че съм пускал снимки на тази централка доста отдавна , някакъв колега не беше я харесал защото имала много чаркове. Имам от много години пълна схема на първото серийно произвеждано СД , залепените един за друг листове са с дължина не по-малко от 2 метра , елементите му са стотици броеве , в момента вървят по 10-15 лева.