Опитай и с диод между антена и земя. За антена е неправилно да използваш нулата, по-добре върни кабела. Ако трябва да се използва нулата, трябва по-скоро да е за земно, но не препоръчвам особено, защото има смущения. Аз един път си "играх" и използвах коаксиалния кабел на Булсаткома за антена. Чу се силно бръмчене. Това бръмчене беше просто някакъв паразитен ток, а не радиосигнал.
Най-добре опитай да си направиш детекторен да приема на УКВ, сегашната конструкция я запази, може след време да опънеш някъде извън града една 30-метрова антена за прием на средни вълни (може пък на къси или дълги, защо не?!). Не се отказвай и разочаровай. Проучи от нета как да си направиш специално на УКВ, щом си близо до предавател може да се получи нещо и в домашни условия.
Детекторния приемник всъщност си е сериозна занимавка. Не е за подценяване. Тя може да продължи с месеци или дори с години в реализиране и усъвършенстване. От първия път не става. Получава се с много опити и търпение.
Аз на моя детекторен на СВ съм хващал Радио Китай за България на КВ при изцяло отворен променлив кондензатор. Явно съм чул и аз паразитен сигнал. Принципно е нормално, защото този предавател е доста мощен.