Като няма друго е вариант, но не най-добрия по ред причини.. Блокът нов ли е? 3 жилна ли е инсталацията (фаза, нула, земя) или двужилна? Ако е трижилна се хващаш за ламаринките на Шуко контакт и си готов, като разбира се ВИНАГИ ПЪРВО ПИПАШ ТАМ С ФАЗОМЕРА, че майсторите са едни помияри понякога... Ако обаче е двужилна трябва внимателно пак да провериш кое е фаза, кое е нула. В много случаи нулата в по-старите ( а и в много по-нови) блокове не е заземена добре в мазето и всъщност е на някакво напрежение над земята, аз имам случай с 96 волта отгоре! Но като няма друго - пробвай. Бъди внимателен много, 100 пъти мери, един свързвай, едната ръка в джоба, пантоф с гума отдолу (или друга изолация). Ползвал съм в походен режим нулата за единия ми предавател. Един път бяхме на гости 10 дена в Кюстендил (минералната вода там е дар от боговете!), взехме си с нас нашия Орион 420А и предавателчето. Нашите приятели бяха в тотално умиление от готиното радио и готиния звук. Ползвах нулата за земно, нямаше друго в хола, където беше радиото. Само дето бойлера им, стар Елдом, имаше анодна защита и от индикацията ми бръмчеше радиото, та го разкачихме хаха.