Няма какво да се смята в тая схема, следвайте дадените стойности. Аз ползвах по-голям променлив, мисля че беше 150 пикофарада, така се настройваха и по-къси жички за антена. Няма как да се направят сметки тука, ориго, помисли и ще го осъзнаеш. Това не е типичния трептящ кръг, а LC настройващо звено, от нисък импеданс към висок. Ако знаеше имапеданса на антената за дадена честота можеше и да имаш база за някакви сметки, но ти нямаш идея по ред причини - колко е дълга, къде е разположена, до какво е и т.н. Тази схема е разработена "на око" с тестове. По-дълги жици ще имат нужда от по-малка индуктивност и капацитет, и обратно.
Нужен е LM386N-4, о него почти няма от къде да го намериш, защото N-1 дето го има навсякъде е слабичък и много грее. Е, бачка си, ма се пОти...
Ето пак се зареях... ти казваш просто да си добави LC звено към неговия! ДЕЙСТВАЙ! Много подобрява нещата! Обаче освен звеното не забравяй кондензатора 0.01 микро, и трябва да е високоволтов! Поне 400 волтов. Може и по-голям, и 100 нано става. Имаш променливи кондензатори няколко май вече, само ти трябва бобинката. Проблемът е, че 330 микрохенри е бая индуктивност, ще трябва да е едричка. 90 навивки проводник 0.4-0.6 върху макара 5 сантиметра диаметър ще ти дадат 320 микрохенри.
Или си викни едно такова -
https://store.comet.bg/Catalogue/Product/6720/ , аз такова сложих, идеалка е!