Понеже често ми се налага, да поставям нови електролитни кондензатори в старите корпуси, реших да споделя как го правя. По този начин ще направя реклама на кондерите, които предлагам във форума:
http://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=4293.msg53557#msg53557Освен че са с малки размери имат и много нисък ESR (около 1,5ома).
Няма да описвам подробно всичко, тъй като се вижда от снимките. Отрязвам най долния подгънат ръб на кондензатора и след като махна гуменото уплътнение изравнявам корпуса на кондензатора, да стърчи от 0,5 до 1 мм над бакелита. В бакелита пробивам толкова отвори колкото ще ми трябват за проводниците (изводите).
Тъй като кондензаторите които влагам са по 10мкФ, вземам толкова колкото ще ми трябват и ги слепвам помежду им с двойно залепващо монтажно тиксо. После ги опаковам за изолация към корпуса и съеденявам едноименните полюси. Слепвам със същата лента дъната на двете групи кондензатори, извеждам изводите както ще ми трябват ( с общ минус или отделни) и опаковам с тиксо като го правя малко по-грубо за да се уплътни групата в корпуса и да не хлопа. Събирам, валцовам ...
Кондензатора който се получи е 2Х60мкФ(такъв трябва за САБАта, която реставрирам) и струва 1.56лв., по малко от един кондензатор в елимекс!