Нека не се плашим от съд, ако нямаме вина;) Наистина звучи глупаво - те повечето им обяснения си бяха глупави:) Фира дават веднага и електрическите устройства - не от гама облъчването а от електромагнитния импулс
М/у другото, защитената електроника не и дреме от ядрен удар. Това, което може да работи без защита е ... компютър на сгъстен въздух
Имаше такива секретни военни компютри - камиони и с разни клапи моделират изчислително у-во. Болни съветски мозъци.
Знаеш ли защо бяхме допотопни - защото се пестеше от всичко. А защо толкова се пестеше - за да може Кубадински и Лилов да ходят на лов в Африка, Людмила да и викат червената прЕнцеса и с Луканов и бай ти Тошо да ги гледаме на снимка на яхта в залив Акапулко... Не казвам, че е нямало хора, които им вярваха - успяваха да вържат доста. Аз се усетих каква е играта в края на прогимназията и началото на гимназията.
Сега по-сериозно за кондерите - ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОЛИТИ СЕ СМЕНЯТ! Готов съм насила да ви карам - за ваше добро е! Заменяте ги с Low ESR, Long Life, 2, до 10 пъти по-високо напрежение, при същия размер и на нищожна цена. М/у другото, само един път се наложи да поставя "несъвършен" електролит, т.к. АЧХ на колоната бе сметната точно с "несъвършен" и "съвършения" развали звука:) Наистина не си струва риска да оставяте стари електролити, дори да са ОК с капацитета. Ре-ремонтирал съм усилватели, на които са подменени лошите кондензатори и след подмяната и на "добрите", не можеш да им познаеш звука
Често сменям и неелектролити, поради голяма несиметрия в ляв и десен канал, като с RLC-метъра ги подбирам еднакви - може би е прекалено, но така съм спокоен. За мен механичното разглобяване на уреда е губи-време, затова един път отвориш ли го - подмяна на всичко кое му е дошло времето или скоро ще дойде - като в авиацията
Застраховам се, като признавам, че това ми е хоби и е възможно да греша от други гледни точки - оскъпяване на ремонта, ремонт, който има други цели и т.н.