Не си отива телевизорчето, не е сериозен проблема, но не мисля че ще се справиш сам, и не мисля че проблема е в спойките на ТХО, ако беше така нямаше да изкарва бял екран, естествено зависи от много неща. И моето мнение е че проблема касае лоши спойки някъде, обаче може да са навсякъде, и около стъпалото за ХО, и около процесора и в захранването.... определено си иска да се прегледа от някой който разбира. Ако все пак имаш опит в електрониката, и имаш стаж в запояването, и се спрявяш добре със спойки върху печатни платки може да се опиташ сам да се справиш с проблема. Отваряш го и го включваш и започваш с много леги почуквания с изолационен предмет да почукваш на различни места по платката и се надяваме да си покаже от къде е, като се окаже от къде е (и се потвърди с повторен тест) вече може да се огледат внимателно спойките в района и да се препоят някои или всички в тази област.
Внимание! Ако нямаш опит цялата операция е рискова. 1. В телевизора има високи напрежения застрашаващи живота през високото напрежение за кинескопа 25 хиляди волта (няма грешка в стойността), и стигаме до на глед „безобидните“ 150 - 200 волта изходни захранващи напрежения, до леталните напрежения в първичната страна на захранването. Всичко това представлява реална заплаха за живота ти ако не знаеш какво и къде пипаш. 2. Следващата заплаха е за телевизора - ако нямаш опит в запояването и тръгнеш да препояваш спойки е твърде вероятно да развалиш добри спойки, или да съсипеш платката и чиповете и транзисторите и другите елементи от прегряване с поялника.
Така че ако нямаш опит потърси сервиз в който да ремонтират телевизорчето. Заслужава си макар ниската си цена. Телевизорите с кинескоп са много по-добри от LCD а вече не се произвеждат, дори 50 лв да ти искат за ремонта аз бих ги дал на твое място. Успех!