Усещам, че има малко нужда от изясняване по антената. В двата края имате нужда от ИЗОЛАТОРИ. Не някакви варианти с найлони и т.н.
Дали ще са "яйца" като горните два в ляво, обикновенни ПВЦ тръбички дебелостенни с дупки, американски тип "dogbone" или ще проварите в парафин 2 левички от твърдо дърво и ще ги лакирате след това, все тая! Но си трябва изолатор. Въжетата се напояват с много влага и дори да ви е изолиран кабела на антената, пак ще имате утечки към това, за което сте я вързали. Аз ползвам по 2 броя на всеки край, когато са яйца и се предава - ето как беше при мен преди, сега не е с тия телове, а с яко въже, но това е без значение.
Антената на ляво е и предавателна, а тази на дясно ми е приемната, тогава все още непрекарана вътре. Кабелът, който ползвам за антенен е военнополеви телефонен с двуслойна изолация, и сега го има 30 лева е катушката 405 метра!!! Много е здрав и имате мегдан да режете и да пробвате бая време. Моята е още преди средата а си играх 2 месеца с разни дизайни. Има я в Елимекс.