Пак проверих кондензатора и се оказа, че не съм проверил както трябва - едната секция си е наред, другата дава на места късо между пластините. Свързах само работещата.
Нека обобщя какво съм правил дотук: намотките на бобината са 67 върху тръба 5 см. Медта е 0,3 мм. Получава се нужната индуктивност. Не е намотавано идеално, все пак е на ръка. Забележката е само, че на места две навивки малко са се прекачили. Лакът е изчистен на изводите - дори съм пробвал през акумулатор. 5n6J е успоредно за слушалките, а 120 pK е последователно за антената. Ако има проблем, ще го махна или сменя. Диода е германиев точков (с вълнообразна жичка). Проверих в интернет и установих, че е 1N60P. И него съм тествал на акумулатор 12V - работи. Слушалките за всеки случай са тествани също на батерия - и те работят, разбира се. Променливият кондензатор - ясно: едната секция дава накъсо на места, затова свързах само другата работеща. Завъртах оста доста пъти, разбира се. Връзките на кабелчетата в схемата също съм проверил - здрави са.
Тези дни ще опъвам антената. Тя ще е по една права някъде около 40 метра (ако не и повече) през цял двор нависоко - няколко метра височина. За металната ограда ще сложа найлон, там където ще връзвам кабела. За земя ще ползвам два железни колеца по около 1 метър. Ще поизчистя коризията. След това ще полея почвата с 6 литра вода и разтворена в нея сол.