Феритната антена, която съм посочил по-долу, е от радиоприемник Веф 206. Тя е съставена от няколко намотки - за всеки един вълнов обхват. В момента съм свързал тази, която е оградена на снимката - най-дългата намотка. Но въпреки това ми изглежда твърде къса, изглежда че ще трябва да потърся и друга феритна антена. Почти на всички схеми на детекторен радиоприемник в интернет е намотана намотка около PVC или картонена сърцевина. Това не ми пречи да пробвам и с ферит, и с обикновена PVC или картонена сърцевина. Ще прочета това, което lz2xl е споделил, ще потърся и допълнителна литература и ще пробвам всякакви видове намотки. Подкрепям мнението на ahedproductions че най-добре се научава, когато се упражнява. За високоомните слушалки - утре ще ходя на село и ще проверя дали са там и дали са в изправност. Селото ми е кюстендилско - с висока надморска височина, чист терен и не е зле там да се пробвам да експериментирам. Може да хвана по-лесно някое радио - като например македонското на 810 kHz. Селото се казва Буново, намира се срещу РРТС връх Виден. На УКВ хващам изключително много радиостанции, със сигурност резултата и на АМ ще е по-добър.