Ако гледате Discovery channel има едно филмче от серията How they do it специално как се произвеждат магнити за електромотори,високоговорители и слушалки за телефони.Накратко,намагнитват ги импулсно с мощен електромагнит като разреждат голям кондензатор.Тока е постоянен разбира се.Мисля ще го намерите в Youtube-то.
Гледах клипчета в Youtube. Намагнитването е чрез
постоянен ток. Няма начин да съм размагнитил слушалките с батерии, и то изтощени. Направих и още козметични промени по слушалките. Тествах ги вече сигурно и спокойно с батерия 1,5 V. Тествах ги, защото си помислих, че може да съм изолирал малко звука. Не - пукането се чува със същата сила. Диодите ще са налице в понеделник. Искрено съм благодарен за подаръка от
lz2xl. Тези дни ще опъвам антената и ще забивам колците. Най-вероятно другият уикенд ще правя опит за прием. Преди време си бях купил от битака един портативен приемник - Waxiba XB 16U. На него има AUX вход. Би ли могло да усиля звука на детекторния чрез него или се получава ниско съпротивление?
Малко е съмнително да хвана нещо като хората. За Хоризонт въобще да не говорим. Бих хванал най-вероятно румънците. Техните предаватели не са мощни, но се хващат много добре със суперхетеродинен приемник. Сърбите нямат средновълнови предаватели, а македонците на 810 килохерца не се чуват почти.
За прием трябва да съм налице привечер. Ще се покрия някъде на малко по-тихо. От 1 до 10 на каква сила бих чул нещо?