Ето до къде стигнах , с много труд .Поради стареене на кондензаторите в първичната част на западния захранващ блок , всички изходни напрежения са се завишили и са довели до повреда на почти всички ттл-интегрални схеми!
Много ми е интересно как са се запазили здрави и работещи епромите и процесорите
И около 6 чипа останали здрави.Освен ,че е бил къща на мишки,не се знае още какво е претърпял този правец!?!Чип след чип подменях мерих честоти и импулси докато дойдоха хоризонтален и вертикален синхро импулс , и след това зелен празен екран ,после цифри букви и безмислици и накрая пюуу-правец на латиница с мигащ бейсик маркер. Бях извадил пис-превключвателя за да чистя отдолу.След като монтирах нов го настроих .Вече имам работещ 8М към колекцията си!
За сега с клавиатура от 82 ,но въпрос на време е да намеря-бяла.
От радост , около 100 пъти днес го включвах и изключвах за да видя дали всичко е наред с ресетите.
Междо другото си поръчах от базар-бг ром карта със дос ,програми и дозина игри.Искам като я получа да я копирам , с един епром 27с400 и 6 чипчета е направена .Момчето каза че мога да си сложа вътре каквото си поискам за 512к-памет.