Понеже се опитвам да подредя елементите, с които разполагам, се хванах да сортирам и лампите. Повечето от тях са използвани, сваляни от телевизори и радиоапарати, но има и нови, които са били за резерва. Оказа се, че има четири с изтрити надписи, които не бяха и опаковани като останалите. Ще се радвам, ако ми помогнете да разкрия какви точно са.
Първата беше опакована, като на хартията пишеше ECC82, но категорично не е, тъй като отоплението й е само на четвърто и пето краче. Според мен е триод пентод. Има лека следа от надпис, жълта.
Втората е Polam, доста опушена, има екранна решетка (не съм убеден дали се нарича така) и ми е труно да видя какво има вътре. Отоплението е само едно, на 4-5 краче. По спомен беше сложена на една Олимпия като присадка на ECL11 успоредно с лампа 3.
Лампа 3 пак е на Polam. От надписа се вижда EC. Именно тя беше комбинирана с лампа 2 в Олимпията. На пръв поглед е триод пентод. Евентуално ECL82.
Лампа 4 ме съмнява, че e ECH81. Надписът е бил жълт, вижда се Е и 8.
Лампите са останали от покойния ми дядо. Основно са от Рубин 714, Пирин, както и радиоапартите Олимпия, но единият е с U серия, така че нито една от тези лампи няма общо с него, а при другия на такъв цокъл са само EBF80 и ECH81.