Мислех да не пиша кухи коментари. Щом е успешна реставрацията БРАВО
Относно вграждането, всеки го прави по желание. Все пак е хоби и е за кеф. Аз лично няма търпението да дълбая стари кондери за да вграждам новите, кефа не ми е там.
Аз лично предпочитам Вима и им удължавам краката- което е грозно, но пък ги смятам за по надеждни.
Ориго, предпочита Саутан кондери понеже имат дълги крака и са удобни за монтаж, но също смята че Вимите-са по-надеждни
Като се вижда от горните ми писаници, всички се засичаме някъде по предпочитания в реставрацията , а пък на някои места се разминаваме. И това е Ок, щото всеки го прави за собствен кеф.
Относно зелените резистори, вички сме ги виждали какви магарии правят - променят се по стойност а понякога и оригинално не отговарят на стандарта, разлепват си ринговете, пукат се рингове при демонтаж, пробиват , нагарят и тн.
Заменката им когато е необходима е необходима и се прави. Масова заменка на зелени резистори съм правил и е без мислена според мен, както и на всеки друг здрав елемент. Осен ако не се гони редовна употреба на пример, което би довело до дефекти при тях и тогава за мен лично е оправдана.
Относно изолирането на краката на новите резистори и кондензатори, аз го виждам излишно, понеже монтажа въпреки, че е обемен е стабилен и не мърда. За красота- по-красиво е -да.
С всичко изписано, искам да кажа, че ми харесва реставрацията, и ми е приятно да я видя на снимките. А ако не ми харесва проблема си е мой.
Единственото нещо, на което не съм фен в случая е : НЕ пре настроения УКВ- приемник. Същата "Мелодия 1" има западен вариант на западния обхват с настоящата елементна база. Тук виждам излишно ползването на външен конвертор, след като заводски я има, пък и да не е надписана скалата за този обхват. но всеки реставрато сам решав до къде ще си доведе реставрацията.