| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Жена ми пита-защо няма жени във вашия форум?  (Прочетена 2545 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен rkounev

• Квантов генератор
  • Публикации: 542
  • Населено място: София
Този въпрос ми го зададе тази вечер.И продължи:само такива като тебе могат да бъдат "вехтошари",по цели нощи да се "пулят" над едно радио и като свирне да се радват като деца от предучилищна възраст.
При вас така ли е,или само аз съм на този хал?

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Жена ми пита-защо няма жени във вашия форум?
« Отговор #1 -: 23 Декември, 2015, 22:21:07 »
Типична женска логика,добре дошъл в отбора :drinks: Хич да не ти пука :)

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
« Отговор #2 -: 23 Декември, 2015, 22:27:07 »
Не си само ти така. И да се радва, че се пулиш в краката на лампите а не в краката на комшийката,

И малко лична драма по отношение на заглавието на темата:
Жена ми пита що сме и изтрили профила във форума и вече не може да влиза.

Все още не съм и дал отговор... мислех, че е от рядко ползван акаунт, по едно време правихме почистване...

Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • LZ1SWE
« Отговор #3 -: 23 Декември, 2015, 22:47:00 »
Моята жена има здрав респект към хобито и много харесва радиата как изглеждат и звучат. Но пък тя е възпитана да уважава майсторския труд, явно е рядкост.
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 651
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #4 -: 23 Декември, 2015, 22:47:28 »
Тук регистрации не трием. (и го знаеш).Кажи на жена ти да си записва къде и с какво име се регистрира  :master2:
А по темата мога да дам следният отговор, ако бях женен:
Ами регистрирай се, да има и жени. Аз плащам :)

Неактивен dido

• Квантов електрон
  • Публикации: 108
« Отговор #5 -: 24 Декември, 2015, 16:35:00 »
Тя пак като не ти е  изхвърлила и радиото....че те жените "малко" непредсказуеми и като ги "хване" да не си им на пътя :diablo:

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
« Отговор #6 -: 24 Декември, 2015, 17:15:37 »
На мен ми мърморят че е складова база у нас /даже и в тоалетната и банята имам радиота :), мен ме кефи, не ми пука/, и тея '' боклуци дето ги нося от битака за к'во са ти '', .... че  купувам, като за последно така е, че ''са боклуци'' моля, моля!!! Че се радвам като дете, като се получат нещата е ясно. Трудно се обяснява на човек, който и да му обясня, няма да разбере, какво е чувството, първо когато го купя, второ незнам да ли работи, трето надявам се да работи, като го вържа и накрая не работи, а баш накрая заработи.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #7 -: 24 Декември, 2015, 17:58:48 »
Цитат
радиота
-Няма такава дума българския език.

-Радиоприемници

-Радиопредаватели

Това е.

Наистина малък % жени разбират и знаят, че е по добре мъжът им:

- Да лежи под семейния автомобил , вместо под семейна любовница.

- Да рови в някое старо радио , вместо да рови в гащите на комшийката.

- Да си дава парите за  "боклуци от битката"  вместо да ги дава за подаръци на някоя хубава колежка от работата.

Тези доводи, ОБАЧЕ никога не бива да бъдат изяснявани на жена , която не ги разбира от само себе си, щото ще доведат само до скандали и ревност- изпитано.

Неактивен dido

• Квантов електрон
« Отговор #8 -: 24 Декември, 2015, 19:30:57 »
А мене питате ли ме "какво" ми е като гледате една част само от "боклуците(според жената)" които съм сложил в сайта, а те "боклуците" са много повече в къщи. И колегата Pichaga933 е повече от прав, че жените наистина не разбират кое е по добро за тях....но това си е тяхна работа...всеки си има право на мнение....
А и да не забравяме, че "човека до тебе" може да те "издигне до небесата", но може и да те "забие в земята" така че колеги баланс трябва да се прави с половинките....но и "мъжката свобода" си  е мъжка свобода.....да не забравяме..... :diablo:

А и "който се смее последен най-добре се смеел" айде  :alko: :alko: :alko: за жените.....

Неактивен dido

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 24 Декември, 2015, 19:36:19 »
Е за жените и за колекционерите "боклукчии"  8)  :drinks: - то колекционирането на "боклуци" не е като да си оправяш прическата или маникюра :yes:

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 24 Декември, 2015, 19:40:19 »
 :drinks:

Неактивен Deltichko

• Квантов електрон
  • Публикации: 261
  • Населено място: София, Царовището
  • Антон Оруш - колекционер на БГ техника
« Отговор #11 -: 24 Декември, 2015, 20:20:32 »
Авторе, жена ти като те пита това, отговори й, че техническите хобита са открай време мъжка работа - електрика, автомобили, всичко... И по възможност не й давай да разбере, че в т.н. чисти стаи за производство на ИС повечето оператори са жени. :D
Като Ви чета оплакванията, добре че не съм женен...
Антон Оруш - колекционер на БГ техника - за връзка: e-mail: anton_orush@abv.bg | GSM: 0896 625 803 | lat. 42° 70'; lon. 23° 33' | МС/ТС, 1950s | 1000 Sofia, Bulgaria

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 308
« Отговор #12 -: 24 Декември, 2015, 21:13:45 »
Бъди сигурен че ако имаше жени във форума въпроса щеше да е друг и пак щеше да е неудобен. Нещо от рода на "какво толкова си пишете с тези жени?,, или "пак ли си във форума заради жените"  :D

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 24 Декември, 2015, 21:16:21 »
Производството на радио приемници от "време оно" е застъпено САМО от женски колективи.

В по-голямата си част Радиоприемниците които реставрираме днес са точно изделия събрани от женски ръце.

Явно още тогава предприемачите са надушили, че жените умеят да са по-производителни в пипкавата работ с ръце-като плетене и бродиране.

Като погледнете снимките от БГ електронната индустрия от Соц. период ще видите, че и там женски колективи поят елементите по платките, навиват  бобини итн.

Ако има мъже те обиковено работят в звената по настройка и тестване на уредите.

Разгледайте старите  снимки от манифактурите по царско време и заводите от соца.

Мъжките колективи са само в Сервизите  :D

Интересно е, че в Япония като започват масовото производство на микро-схеми,  в етапа където се изисква ръчна обработка , главно заетите са Мъже над 50-60 годишна възраст.

В момента пък се наблюдава че в китайската електронна индустрия  СЪЩО са жени главно  в цеховете за ръчно запояване  на елементи, навиване на трансформатори и тн.  Мъжете пък са масовия работник при сглобяването на изделия като Айфони, Андроидски телефони и тн, изделия изискващи не толкова сръчност колкото усет..

« Последна редакция: 24 Декември, 2015, 21:22:47 от Pichaga933 »

Неактивен Deltichko

• Квантов електрон
  • Публикации: 261
  • Населено място: София, Царовището
  • Антон Оруш - колекционер на БГ техника
« Отговор #14 -: 24 Декември, 2015, 21:39:57 »
Да, в старите колективи на заводите забелязвам, че мъжете са повече конструктори, а жените са работнички - изработват самия апарат. Дето рекох по-долу - те в Интел примерно да не са глупави, че при фотолитографските си скенери са сложили жени да им работят нанометровите процесори.
В заводи за ел. машини и сега много жени работят непосредствено с електродвигателите, дори си имат и началничКА-цех в ,,Г. Костов".
Така, ама в къщата, незнайно защо, им се отщява да сменят бушони. :D
Антон Оруш - колекционер на БГ техника - за връзка: e-mail: anton_orush@abv.bg | GSM: 0896 625 803 | lat. 42° 70'; lon. 23° 33' | МС/ТС, 1950s | 1000 Sofia, Bulgaria

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |