| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с лед тв Течууд - не включва!  (Прочетена 6539 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
Проблем с лед тв Течууд - не включва!
« -: 15 Ноември, 2015, 00:34:54 »
Здравейте. Това е и втория телевизор, който взех, но тотално не включва. Отворих го и въобще не ми хареса как е направен от инженерите, ужасно калпаво, но какво да се прави, това е положението.

Тв-то въобще не включва, няма никакви симптоми на живот, нито диода свети на стенд бай, нито мига. Като пъхна захранващият кабел, от трафа /TR700/ се чува звук (подобен на 30-35 херца). Като допра щеката на мултимера на 1-ви или 2-ри крак на оптрона, звука от трафа се променя (по слаб става). Честно казано, забих и имам нужда от консултация. Мисля си все пак да купя всички 5 броя диоди.

Захранването е 17pw80.V2 Vestel. Спомагателна тема, който не ми помогна на мен / http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=28778  /.

C730....13V
C729.... 13V
C731....13V
C734....Не присъства в схемата
C735....Не присъства в схемата
C775....13V
D709... здрав
D708... здрав
D710... здрав
D712... здрав
D713... здрав
D715... Не присъства в схемата
C715 - 22V
C705/C706 - 317V
L207..... / в двата края имам по 12.7 V/
PL703 / имам напреженията на 7, 8, 9, 10, 11 крак, коректни/
IC701 ..  /На 1ви и 2-ри крак имам по 12.7 V/
IC700.... /На 7ми крак имам 14 V/
F700/701 .. предпазителите са здрави
JVC AX-1100 I love u

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
Re: Проблем с лед тв Течууд - не включва!
« Отговор #1 -: 15 Ноември, 2015, 00:49:01 »
Излиза че не е от захранването,с мултицет не се мери какво има по оптрона,вкарваш грешка в шима и може да опукаш иначе изправно захранване.Ето ти схема.

Неактивен BatKoce

• Квантов генератор
  • Публикации: 508
  • Населено място: Ракитово
    • velevel
« Отговор #2 -: 15 Ноември, 2015, 09:03:15 »
Добре е да се проверят филтровите кондензатори в другата платка. Там може да има допълнителни стабилизатори ( 3,3V  5V и др.).
Около тях има филтрови кондензатори, които може да са изсъхнали (на мен ми се е случвало).

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
« Отговор #3 -: 15 Ноември, 2015, 11:46:19 »
Възможно ли е този ''шум'' идващ от захранването да е знак, че трафа е повреден или по-скоро съседни компоненти. Измерих един стабилизатор на мейн борда и той е читав. Тв-то е с вградено двд устройство, като двд-то прибира и изважда диска, но не го завърва.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3325
  • Населено място: София
« Отговор #4 -: 15 Ноември, 2015, 13:53:26 »
Мериш всички напрежения, + все че имаш и схема. НЕ, определно цъкането не е проблем. Всичките импулски шумят даже при нормална работа.
Форум Сандъците Forum Sandacite
http://www.sandacite.com

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
« Отговор #5 -: 15 Ноември, 2015, 14:30:40 »
/> Тея 218 волта, според мен не им е там мястото или греша, ще купувам интегралката в понеделник.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #6 -: 15 Ноември, 2015, 14:37:22 »
Гледаш ПДФ на интегралката, приложените схеми и по това се ориентираш дали им е мястото там или не.

Неактивен simeon_ivanov

• Квантов електрон
  • Публикации: 140
« Отговор #7 -: 15 Ноември, 2015, 15:16:22 »
Не видях къде си хванал минус при тези измервания. Трябва да ти маса от първичната страна на трафа.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #8 -: 15 Ноември, 2015, 16:57:12 »
Хм,не знам какъв ти е опита.По точно на кой общ край слагаш минуса на мултицета когато мериш.Импулсното има две "маси" общи минуси.Един горещ за входната страна на шима,един студен за изходната които е вързан с общия минус на телевизора.Нямат галваническа връзка помежду си,не би трябвало да има ако няма пробив.Това импулсно дава +12 и + 24 волта ако ги има нормално няма какво да търсиш в импулсното.Още повече да сменяш шимчето. Има и един управляем +5 волта,обаче там трябва осцилоскопче да се види по IC 702 и IC703.Отделно там има едно транзисторче Q713.......дежурните +5 волта имали ги няма ли ги? То без тях няма как да тръгне.Има бая неща за мерене след импулсното обаче нищо не казва мерено ли е,има ли...........няма ли.Другия вариант е ремонт тип руска рулетка....сменяне докато уцели дефектния детайл  :) Ако мериш с цифров мултицет от типа 830 от 5 лева забрави.Импулсното ги побърква,стрелкови мултицет Ц....... нещо си та ако и ще да е Ц20 :) Успех.....пък пиши да видим какво  става.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
« Отговор #9 -: 15 Ноември, 2015, 17:50:30 »
Ще взема впредвид всички съвети и насоки, които сте ми писали, отново научих нови и важни неща, които незнаех.
Имам следното питане:

--- Какви могат да бъдат причините стабилизатори 7812, 7815, 7915 и т.н на входа да получават необходимото напрежение, а на изхода да няма нищо или да има в пъти по-малко от допустимото, включително и след цялостната подмяна на всички до един стабилизатори?
JVC AX-1100 I love u

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #10 -: 15 Ноември, 2015, 18:37:56 »
Това къде,не видях да има такива в импулсното.По въпроса,с какъв мултицет мериш?
Не се сменя така безразборно,тия 78хх всички накуп да дефектират е все едно да ти се пукнат всички гуми на колата едновременно заедно със резервната.Провери ли на изхода има ли късо някъде...........какъв е товара,какъв ток би трябвало да тече след тях.Руската рулетка при ремонт на каквато и да е електроника неизбежно води до увеличаване на проблемите и ускъпяване на ремонта.Понякога го прави невъзможен.Това е аксиома.За що не откачиш изходите на тия стабилизатори и да видиш без товар как работят.Греят ли на празен ход.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #11 -: 15 Ноември, 2015, 19:25:50 »
Ще взема впредвид всички съвети и насоки, които сте ми писали, отново научих нови и важни неща, които незнаех.
Имам следното питане:

--- Какви могат да бъдат причините стабилизатори 7812, 7815, 7915 и т.н на входа да получават необходимото напрежение, а на изхода да няма нищо или да има в пъти по-малко от допустимото, включително и след цялостната подмяна на всички до един стабилизатори?

Липсва им маса.

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #12 -: 15 Ноември, 2015, 19:49:19 »
Цитат
Липсва им маса.
, ако питаш мен, и свещи и боб.
Цитат
Какви могат да бъдат причините стабилизатори 7812, 7815, 7915 и т.н на входа да получават необходимото напрежение, а на изхода да няма нищо или да има в пъти по-малко от допустимото, включително и след цялостната подмяна на всички до един стабилизатори?
Това за същия телевизор за който е темата ли се отнася?

Намери Q713 и на платката и на схемата. разбери дали има 5V stby и 12V

Има и специализирани форуми за ремонт на съвременна техника, но тук май сме най търпеливи и отзивчиви.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #13 -: 15 Ноември, 2015, 21:04:59 »
Лесно ще го туря ключа понеже е прекалено съвремнна техниката в тая тема...  Направо последно поколение -LED e все пак.

Но пък не виждам някакви користни цели като печлаба , продажба  и тн...

Да, по специализираните форуми да са го нахранили отдавна.

Нека видим как ще се развие историята с телевизорчето, току виж го е подкарал, както се е захванал.

Опредлено методите на зменка и ровене където му падне не са от най-рационалните. Ама това идва от липсата на познания как работи импулсното захранване май... По тая тема имам около седмица нощи в четене на концпептуални схеми и пак понякога ми е трудно да се оправя.

Вземи едно ПЦ захранване ATX , изработи си 15в или там каквото няма стандартно с повишаващ регулатор  и го захрани тоя телевизор външно. Ако тръгне значи в захранвето ще дириш проблеми. Ако не , значи е в другите платки.  Захранването за диодната  подсетка, предполагам, че ще минеш и без него за теста, осветяваш външно екрана.

Неактивен Pichaga933

• баш Пич
  • Глобален модератор
  • Адронен колайдер
« Отговор #14 -: 15 Ноември, 2015, 21:16:25 »
Интегралката с голямот наапрежение от Видео клипа(ice3br1765j) ех как я познах без д ами я кажеш,  е Нормално да  го има, някой не си е прочел PDF-a  към елемнта  :mad: :mad: :mad: :mad:

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAAahUKEwjvv-uGkZPJAhVLECwKHWsgDXI&url=http%3A%2F%2Fwww.infineon.com%2Fdgdl%2FDatasheet_ICE3BR1765J_v2_3_19Nov2012.pdf%3FfolderId%3Ddb3a304412b407950112b408e8c90004%26fileId%3Ddb3a30431a5c32f2011a7a6a5b73688b&usg=AFQjCNG4ujuipUo-H0EqAWAwOaJIj_77AA&sig2=y6IwuN33pSd06HRB6BZYgA

Вижда се че дрейна тоест 4и 5 ти крак от вградения в нея мос транзистор отиват на импулсния траф... Тоест тая интегралка си е за високо напрежение  и сама си го изработва. Тоест тука на 1-во четене няма ядове.

Темата ми прилича повече на обучение по импуслни захранвания отколкот по ремонт, то не че е лошо де, може само да стане лошо за захранването в случая  :D

Погледни примерната схема за прилочение на тоя чип  в ПДФ-а от линка ми на 3-та страница и ще ти стане ясно какс е ползва.  ПП Всичко дето това на първичната на импуслния траф е високо напрежение, ако там е ниско, то тогава има проблем. НЕ съм се заглеждал подробно  тук ,колко трябва да е  в твоята схема.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |