| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Некоректен търговец от Интернет /свръх мошенник/  (Прочетена 4356 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: Добрич
Здравейте. Днес много се ядосах, ама наистина много. Тъй като както споменах в едни други теми трупам всякаква аудио техника, като имам специално отношение към Ревокс и Жевеце. Попаднах на JVC AX1100 /AX-1100/  да се продава в Стара Загора от човек на име Мирослав Желев и тъй като цената му е меко казано ниска 290 лв, а аз събирам точно този модел и искам да изкупя възможно колкото ми попаднат, включително и Victor ax 1100, който е малко по различен.
След като го разпитах, каза че малко има драскотини по горния капак, но с един спрей е кат нов.
Отивам в еконт и както винаги питам как е направена пратката, за да знам как да продължавам, да няма изненади, макар, че веднъж сме го обсъдили с търговеца.
1. Много държа на едностранна пратка. По принцип имам ли двупосочна директно я отказвам, ако ще после да ми се моли, както и става. Помолих за -20%, не получих такава отстъпка. Вместо пощенска е пусната като колетна, а е 15 кг и е дълга 53 см. Тук вече незнам кой е виновен, еконт или онзи. Има застраховка, за която аз незнам, а смятам е редно поне да знам. Как беше опакован, еми съжалявам, че това пропуснах да заснема. Както и да е с караници по телефона и естествено щото, той е на зор с 40 лв доставка е обвързан се нави на едностранна. Отварям и какво да гледам, вярвайте ми идеше ми да му играя едни чукове да му го платя и да му го върна, но естествено, аз щях да съм прецакания. Усилвателят външно няма да го описвам, гледайте го на снимките и всеки да си преценя дали ще даде 310 лв за него, аз и 50 лв няма да дам. Потенциометъра за волумето еми пълен с пясък е все едно, как надира като се върти.... Вътре, еми браво на майстора, дано в ада да гори, да дето е окипазил този усилвател. Такъв ремонт съм виждал единствено от телевизионни техници, моля без да се обижда никой, това е истината. Навързани едни резистори, 3-4 броя на едно място, Блъскали паста на крайните, калай няма на краката на крайните, ужасни припойки, направо до медта задрана платката. Подут един електролитен успях да видя през капака. Релетата не работят коректно, Усилил съм до половината на 45 вата колона, а трябва да я гръмне, няма майка, нещо си свири там.Лампите не светят на входовете. Това по-скоро е гавра с усилвателя, а не с мен. Служителят от еконт, който няма грам понятие от техника, стои, гледа човека и не вярва на очите си. Изгорях само с 15 лв, но друг щеше да направи деня на него щастлив. 300лв не са много, но за някой са.
Всичко това го пиша не за да предпазя хората, то който има очи има, който няма и да чете файда няма, пиша я за да покажа, че винаги ще продължава така, ето защо хората стават свръх предпазливи, пазара ни няма как да върви. Редно е човек с 130 обяви със скъпа техника да има име, реноме. Много съм разочарован.

Име на търговеца: Мирослав Желев, Miroslav Jelev, gsm: 0895709866
JVC AX-1100 I love u

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
Re: Некоректен търговец от Интернет /свръх мошенник/
« Отговор #1 -: 11 Ноември, 2015, 13:46:39 »
Ето няколко снимки още
JVC AX-1100 I love u

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #2 -: 11 Ноември, 2015, 14:29:36 »
Аз съм телевизионен  техник . И ти съчувствам . Следващия път - го искай с гаранционна карта .  И пак , виж за кофти спойка . Иначе , аз не разбрах , работи ли или - не ?
Хубаво е , че си го написал това .
Винаги бъди подозрителен и супер- мнителен . Да не се прецакаш.
             Много здраве ОТ мен . Жив , здрав,  и внимателен.     ???

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
« Отговор #3 -: 11 Ноември, 2015, 14:37:38 »
Грозно и просташко. Мерси за предупреждението!  :drinks:
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 11 Ноември, 2015, 15:17:09 »
Аз съм телевизионен  техник . И ти съчувствам . Следващия път - го искай с гаранционна карта .  И пак , виж за кофти спойка . Иначе , аз не разбрах , работи ли или - не ?
Хубаво е , че си го написал това .
Винаги бъди подозрителен и супер- мнителен . Да не се прецакаш.
             Много здраве ОТ мен . Жив , здрав,  и внимателен.     ???

Звучиш, като засегнат. Далеко съм от тая мисъл. Вкрайна сметка, майсторо колкото и некадърен да е виновен за мен е основния мозък. Не работи коректно. Усилвателят усилен само леко, разбирайте 4-5% от тягата му тресе 115 квадрата апартамент, повече от здраво, има голяма тяга в ниските нива, тук ги няма. Усилен до 45 % все едно слушаш 2х10 вата Финезия.
JVC AX-1100 I love u

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #5 -: 11 Ноември, 2015, 15:29:52 »
И по-зле ще става. Аз незнам днешно време имали образование у нас "специалност" където да де изучават практически методи за откриване и отстраняване на повреди, начин на запояване. Аз може би бях един може би от последните. След като сринаха електронната промишленост у нас. Завършил съм електроника през 92г. Спомням си в техникума учехме предмети като технология на спойката и радио и телевизия. Начин и методи за откриване и правилно отстраняване на повредите. Сегашните инженери не са виждали поялник.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен paulwhite

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 0
  • Населено място: Търново
« Отговор #6 -: 11 Ноември, 2015, 15:32:26 »
Това с пощенска и колетна пратка не го разбрах.
Има малък пакет до 2кг. и пощенски колет до 20кг.

Неактивен Петър Драганов

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 11 Ноември, 2015, 15:57:54 »
Обади се преди малко за рекламация в Еконт. Оказало се е, че работника от Стара Загора е пуснал пратката, като колетна, т.е все едно надвишава 60 см по дължина или надвишава 20 кг. При мен е нито едно от двете. След като заведох рекламация, ако въобще може да се нарече така, ми се обадиха тея от Добрич и ми казаха да отива да ми дадат 3 лева. Ето, че 3 кинта, са си 3 кинта. Единствено тоя от рекламацията ме пита, защо тия от еконт Добрич не са се разпоредили, ами се стигало чак до тука. Неща, които мен не ме касаят, кой как. Цял ден слушам оправдания и очудвания. Даже тоя от еконт като се обади да каже на собственика на усилвателя, че го отказвам, му казал учудено '' Такъв клиен не съм имам, за пръв път ми е някой да ми връща нещо''..., не мисля.
Ще кача и два видео клипа малко по късно.

Ето го и профила : http://bazar.bg/ads/user/133837  . На усилвателя, мисля не отговаря нито една снимка.
JVC AX-1100 I love u

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #8 -: 11 Ноември, 2015, 16:17:31 »
Нито една, сниманото е друго.  :batt:

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3557
  • Населено място: Варна
« Отговор #9 -: 11 Ноември, 2015, 17:26:42 »
А се сърдят защо теглим уши в нашия раздел :batt: Има такива хора,смятат че колекционерите са вехтошари.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #10 -: 11 Ноември, 2015, 17:30:51 »
Е това си е жива гавра. На тоя да му теглиш един хубав пердах заслужава. :---  :bomb:  ???
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
« Отговор #11 -: 11 Ноември, 2015, 17:54:44 »
Аз, като видя такива цени и подминавам. Той нов не е струвал 300 лева.

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #12 -: 11 Ноември, 2015, 18:10:40 »
Ой как бъркаш... "Price in first year of sale    2,500.00 DM"
http://www.radiomuseum.org/r/jvc_stereo_integrated_amplifier_ax_1100.html?language_id=2

Неактивен радиото

• Квантов генератор
  • Публикации: 754
  • Населено място: Лом
« Отговор #13 -: 11 Ноември, 2015, 18:14:10 »
Ой как бъркаш... "Price in first year of sale    2,500.00 DM"
http://www.radiomuseum.org/r/jvc_stereo_integrated_amplifier_ax_1100.html?language_id=2

300 лв. си е подарък - при тая цена....

• Адронен колайдер
  • LZ1SWE
« Отговор #14 -: 11 Ноември, 2015, 18:15:51 »
300 си е обир в тоя вид обаче. съмнявам се, че този въобще има идея какво продава. слага на око - по 20лв/кг - 15 кила - 300лева.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |