Здравейте. Днес много се ядосах, ама наистина много. Тъй като както споменах в едни други теми трупам всякаква аудио техника, като имам специално отношение към Ревокс и Жевеце. Попаднах на JVC AX1100 /AX-1100/ да се продава в Стара Загора от човек на име Мирослав Желев и тъй като цената му е меко казано ниска 290 лв, а аз събирам точно този модел и искам да изкупя възможно колкото ми попаднат, включително и Victor ax 1100, който е малко по различен.
След като го разпитах, каза че малко има драскотини по горния капак, но с един спрей е кат нов.
Отивам в еконт и както винаги питам как е направена пратката, за да знам как да продължавам, да няма изненади, макар, че веднъж сме го обсъдили с търговеца.
1. Много държа на едностранна пратка. По принцип имам ли двупосочна директно я отказвам, ако ще после да ми се моли, както и става. Помолих за -20%, не получих такава отстъпка. Вместо пощенска е пусната като колетна, а е 15 кг и е дълга 53 см. Тук вече незнам кой е виновен, еконт или онзи. Има застраховка, за която аз незнам, а смятам е редно поне да знам. Как беше опакован, еми съжалявам, че това пропуснах да заснема. Както и да е с караници по телефона и естествено щото, той е на зор с 40 лв доставка е обвързан се нави на едностранна. Отварям и какво да гледам, вярвайте ми идеше ми да му играя едни чукове да му го платя и да му го върна, но естествено, аз щях да съм прецакания. Усилвателят външно няма да го описвам, гледайте го на снимките и всеки да си преценя дали ще даде 310 лв за него, аз и 50 лв няма да дам. Потенциометъра за волумето еми пълен с пясък е все едно, как надира като се върти.... Вътре, еми браво на майстора, дано в ада да гори, да дето е окипазил този усилвател. Такъв ремонт съм виждал единствено от телевизионни техници, моля без да се обижда никой, това е истината. Навързани едни резистори, 3-4 броя на едно място, Блъскали паста на крайните, калай няма на краката на крайните, ужасни припойки, направо до медта задрана платката. Подут един електролитен успях да видя през капака. Релетата не работят коректно, Усилил съм до половината на 45 вата колона, а трябва да я гръмне, няма майка, нещо си свири там.Лампите не светят на входовете. Това по-скоро е гавра с усилвателя, а не с мен. Служителят от еконт, който няма грам понятие от техника, стои, гледа човека и не вярва на очите си. Изгорях само с 15 лв, но друг щеше да направи деня на него щастлив. 300лв не са много, но за някой са.
Всичко това го пиша не за да предпазя хората, то който има очи има, който няма и да чете файда няма, пиша я за да покажа, че винаги ще продължава така, ето защо хората стават свръх предпазливи, пазара ни няма как да върви. Редно е човек с 130 обяви със скъпа техника да има име, реноме. Много съм разочарован.
Име на търговеца: Мирослав Желев, Miroslav Jelev, gsm: 0895709866