Значи за съжаление според мен трафчето от Мелодия е малко кекаво за два канала с EL84/ECC88, не препоръчвам да дърпаш повече от 70 милиампера изправен аноден ток от него че ще се опече. Това вече силно ограничава тока на крайните лампи защото ECC88 в тоя режим консумира около 12 милиампера, значи 24мили само в преда, от там на сетне очевидно остават по още 25 милиампера макс във всяка крайна, което принципно не е съвсем малко ако се гони мощност от 0.7 вата на канал в триоден режим (вероятно това ще е оптималния режим), ако обаче се иска пентоден режим и около 1 - 1.5 вата на канал ще трябва тока на крайните да се вдигне и тогава определено трафчето ще се претовари и то сериозно. Реализирал съм лампов усилвател с 2х PCL86 и трансформатор от Орфей, много подобен на този от Мелодията, общата ми анодна консумация е 50 - 60 милиампера и трафа работи добре открит само е топъл на пипане не пари, обаче като го затворих в кутията му през лятото след 6 часа работа при стайна температура 30 градуса магнитопровода му пари много силно, трудно се задържа ръката повече от 3 секунди. Т.е. ако смяташ да го товариш над 60 милиампера трябва да му осигуриш достатъчно добра конвекция за охлаждане ако не искаш да го опечеш.
В заключение препоръчвам изпълнението на предусилвателя с 6Н23П в схема SRPP защото осигурява ниски нелинейни изкривявания, ниско изходно съпротивление (около 1 килоом) което от своя страна води до невъзприемчивост на схемата към брум. Също така в тази схема както са казали колегите е малко критично напрежението катод - отопление за единия триод, за това препоръчвам повдигане на отоплението на потенциал около 60 - 70 волта за облекчаване на изолацията. Иначе резисторите от 1к в решетката ги препоръчвам да се сложат без да се чака да се самовъзбужда усилвателя. Винаги е предимство по-добрата ВЧ стабилност на схемите особено за радиолюбителите при които има на близо силни ВЧ полета. Усилвател склонен към самовъзбуждане звучи гарантирано по-зле от стабилен такъв. Трафовете не са неподходящи за триодно свързване, просто при триодно ще изкараш по-малка мощност, а за нелинейни изкривявания вероятно дори ще си по-добре от пентодно. Моя с PCL86 го правих с крайната в триодно свързване а трафовете са от Пирин (за пентодно свързване на лампата) и нелинейните ми изкривявания са съвсем приемливо ниски (0.6 процента при 100 миливата изх. мощност и около 1.5 процента при 0.7 вата изходна мощност която му е и максималната преди клип). Така че те съветвам да изпробваш различни режими и да чуеш в кой ще ти хареса най-много, но наистина според мен с това трафче нямаш много поле за действие за пентодно, просто няма да ти стигне анодния ток за да си дойде режима на мястото. Вариант също е да ползваш PCL86 отлична лампа, много съм доволен от усилвателя направен с нея, може като ходиш на гости при Оги (Пичагата) да минете и при мен да го чуеш, сигурен съм че ще ти хареса как свири, а и това мрежово трафче по-отива към PCL86 без да се претоварва.