Според мен няма проблем да се ползва Г-807 с тези трансформатори, просто ще е малко безсмислено да се ползва тази мощна лампа (с изключение на визуалния ефект). От чисто икономическата страна на нещата е най-добре да си ползваш 6п14п за крайна. Иначе с Г-807 и малко по-високо анодно напрежение може да изкараш и по-голяма мощност в триодно свързнане, но трябва да се види при какъв ток се насищат трансформаторчетата. Не знам тези руските трансформатори за какъв товар са сметнати (не съм им гледал намотъчните данни) но българските са за 4 ома основно, та като си сложиш 8 ома товар изкарваш даже над 7к аноден товар, ако и тук са смятани за 4ома товар, значи стават идеално, пък и в интерес на истината анодния товар като съпротивление не е толкова критичен в рамките на такива малки вариации, на свирня а и на параметри не видях особена разлика като ползвах PCL86 между аноден товар 5к и 8 - 10к нито като изкривявания нито като нищо. Дроселите за луминесцентна лампа вършат отлична работа, това е вярно, но според мен индуктивността им е относително малка за единичен LC филтър и трябва да се направи двоен LC филтър с тях примерно 47микро, дросел, 47 микро, дросел, 47 микро, тогава вършат по-добра работа от единичен филтър с дросел 15 хенри.