Ще ме извините ако греша НО:тхо то както му казвате според мен е инвертор за осигуряване само на необходимите високи напрежения на тръбага и няма нищо общо с хоризонталната развивка.Честотата на хоризонталната развивка се получава от генератор със стъпково и плавно изменение на честотата.Честотата на инвертора е постоянна ,а това,че е изпълнен на сърцевина на тхо е конструктивно решение.Въздушна междина е необходима и задължителна само при еднотактен инвертор,при противотактен се получава падаща характеристика.Виж и смени резонансния кондензатор паралелно на първичната.От опит знам когато правих инвертори за лампи,че тръбните кондензатори се държат най-добре .Пак се връщам да пиша след като прочетох заглавието.Синхронизацията няма нищо общо с инвертора освен захранването ....Фазата на генератора за хоризонтална развивка се синхронизира със сигнала по вертикала.Ще се окаже кондензатор изсъхнал.Вертикалния усилвател има връзка със задаващия генератор за хоризонтална развивка.Виж разгледай и там е проблема С в тези вериги.