Във стария форум имаше най-малкотоедна тема как да сържем светодиод на 220в. за индикация , виждал съм схеми и по списанията , но от личен опит да ви кажа , че само със светодиод и съпротивление (от 30kОма на горе) при направо свъззване на 220V в паралел без никакъв друг товар не е удачно , защото съпротивлението много грее и трябва да е и с голяма мощност. Напрежението мисля че минаваше в една от схемите за директно свързване през кондензатор 33n някъде, за да ограничи тока .
Но да се върнем на моя случей - според мен нищо не е желателно според мен да има , за да свето този светодиод трябва да се затваря веригата през консуматор , а дори и съвсем малък ток да минава през електрониката рисковете от повреждане многократно повече се увеличават . Не забравяйте и за преходните процеси , които се получават при включването и изключването на най-различни кионсуматори в мрежата , при които за части от секундата се повишава ( например вследствие на самоиндукция) , отделно различните смущения от най различен характер, при някой от които се променя за части и промишлената честота (50+-няколко херца) . То и затова е и входния филтър в тези лампи , но все пак не мисля че е разумно електрониката постоянно да е свързана в мрежата , дори и през светодиод. Една такава луминисцентна крушка съмнявам да изтрае предписаните и работни часове, особенно ако е от по-евтините