Като материал за подложки слюдата за мен е незаменима. Термопасти не ползвам от много време, ползвам силиконова смазка (грес) която не съхне, не абсорбира влага и е част от състава на термопастите. Останалото в тях за мен са боклуци, които рано или късно довеждат или до повреди, или до необходимостта от смяна на т.н. паста. В 80% от случаите, когато РАПСОДИИ са идвали при мен за ремонт проблемът е бил вследствие на издънен транзистор на стабилизатора. Диодите ги сменям,защото са с огромни обратни токове! И в комплект с куцата схема на стабилизация осигуряват само ядове. И в момента имам една РАПСОДИЯ, като нова! Общо-взето е била само като допълнение на интериора в хола на наши близки и е пускана няколко пъти. За издуване изобщо не може да се говори. Подариха ми я, неработеща и захранването на крайните стъпала е познайте колко- 40V!!! Kaкъв ли е проблемът на това радио? На първо четене- издънен стабилизатор, следват 4 крайни транзистора и комплементарните двойки дето ги клатят. Ще я направя, ама така, както съм описал. Не мога да разбера защо след като може не трябва? Нямам никакви колекционерски наклонности, така че за себе си знам. Пита ме колега как съм го правил и отговорих. Нито задължавам някого да повтаря действията ми, нито ще се разсърдя ако някой реши проблема си по своему. На кого колко вата му стигат не е моя работа. Не знам защо като 2W са предостатъчни на пазара май усилватели с такава мощност няма. Ама хич нямам намерение да навлизам в дебрите на най-хай-енда. Просто това не е моя територия.