Последва малко досадна подмяна на 50+ кондензатора. Електролитните също бяха подновени, като наместих новите в корпуса на старите.
Забелязах, че мрежовият кабел беше запоен след мрежовият ключ и с включване в мрежата телевизора тръгваше. Замерих ключа, изглеждаше добре и аз презапоих кабел където трябва. След второто включване обаче телевизорът престана за работи. Оказа се нагорял ключ. Намерих друг ключ, но той също беше счупен. Наложиха се малко хирургични намеси и с помощта на детайли от друг потенциометър/ключ с баща ми събрахме работещ потенциометър за тонкоректор, потенциометър за сила на звука и мрежов ключ. Подмяната се оказа също не много лесна. Гайката/втулка, която го държеше за шасите имаше надпис "Прев...". Целият надпис се оказа "превърта" и това наложи изваждането на стария потенциометър/ключ да стане на малки части.
Последва сглобяване и малко настройки.
Това е ефектът, който постигнах с оригиналните лампи от телевизора (подмених само 3 EF-80 с други уж по-добри). Все още има проблеми като недостатъчен хоризонтален размер, като поработи понякой път губи редова синхронизация, като и много силно се влияе от яркоста (като я намаля губи синхринизация). За сега не разполагам с лампомер и не знам реалното състояние на лампите. Все още търся и долен капак.
Още няколко неща за самият телевизор - тип "РТ 43-61р", датиран 1965 по схема без EAA-91, а с полупроводникови диоди, сериен номер 186862. Кинескоп Zelos AW43-80 със сериен номер 210756.