Мислих първо да го направя с външно захранване. Много не ми се занимаваше, но вчера налепих захранването на Origo. Взел съм и 1 nf кондензатор, да вържа минуса за шасито през него. Време за повече не остана. Хареса ми как стана и най - важното е, че сега всичко ще е на шасито, а няма да се размотава отделен кабел 220v из радиото, който да захранва адаптера. Най - накрая си купих поялник, не мога да повярвам, откакто изгоря последния, сигурно съм дал 10пъти цената на нов, само за бензин, да ходя да взимам от приятели и да го връщам. Както е видно при новия поялник се използват "модерни" технологий
Кондензаторите ,да, думнали са, най -вече този зад ЕАBC80, станал е като балон, но всичко искам да става едно по едно. Засега на дневен ред е УКВ модула и потенциометъра, после кордата, после грамофона евентуално, кондензатори после .
Ясно е, че няма начин нещо на толкова години да стане като ново. Потенциометъра не е мръсен, прецакана е пластмасовата врътка от горната снимка, която всъщност се върти от остта, това съм почти 85% убеден.
Стария потенциометър е занитен в корпуса си с 2 нита, както и новия. Няма как да се разглоби, почисти и прочие. Проблем ще е, че новия няма страничния пин за червената жица. Жената в магазина предположи, че това било "баланс". Какъв баланс на един говорител, не ми стана ясно. Какво ще стане ако не я закача, също ми остана мъгляво
, но тези дни щом имам малко време, ще разберем.