Прилагам една снимка от теста за хармоници с 1кhz , която правих в началото. Дава че THD са 0.4% Това по спомен беше на около 3 сектор на галетния от общо 11 , като тогава не беше още логаритмичен. Не знам колко е коректна, че имаше и бая хвърчащи жици и не екранирани кабеляци още. Иначе , да имам кондензатор в катода на триода , защото както споменах тестовете правя без нито локални , нито глобална обратна връзка. Мисля усилвателя да се слуша предимно така (въпреки че предвидих ключе от където ще ги пускам), защото след просвирването на няколко плочи без каквато и да е обратна връзка звучи осезаемо по детайлно и приятно за ухото. Някой песни направо ги преоткрих по този начина, като мисля за първи път ги чух в цялата им прелест.
Това което следва утре е да запоя всички кабели както си трябва обратно, екраниране на всичко, затваря на кутията , поставяне на една RC група за първите степени на усилване на галетния да повдигна малко само там басите и пак измерване на всичко, да видим какво ще изкара на графики като окончателен вариант. Ще пробвам и крайната част в триоден режим да видим как ще се отрази на графиката. За втората решетка директно и пускам 250-те волта след стабилизатора. Между другото транзистора в стабилизатора го смених с MOSFET понеже два пъти ми горя по незнайни причини. Сега е OK. Все си мисля и че PCL и ECL не би трябвало да звучат съвсем еднакво ?! Ще взема да бодна и една PCL86 без да променям нищо (освен отоплението)и да видим пак разликата в графиките.