Ами не знам, този грамофон е силно влошена версия на Unitra G-601 според мен. Ще ти изтъкна основните неща които са развалили:
1.Кутията е изцяло от талашит кофти конструкция даже май цялото шаси си беше от талаШИТ, което си е шит
. Лично на мен никак не ми прави добро впечатление кутията, макар че на външен вид са го докарали МНОООГО. Определено на вид се конкурира с японските от това време.
2.Рамото е право, алуминиево (това му е положителна черта че е по-леко от рамото на G-601) обаче са направили несменяем хедшела, докато при 601 хедшела е на куплунг и може да се сменя дори с такива от чужди грамофони, много удобно ако имаш няколко различни дози, всяка да си е центрована към хедшел и да ги сменяш бързо.
3.Диска (платера) при 464 е много по-лек от този при 601 и освен това при 601 платера е балансиран докато при 464 не е.
4.Лагерите на тонрамото при 464 мисля че са по-зле от тези при 601.
Електрониката на 464 е подобна на тази при 601 но е опростена за добро или лошо.
Дозата при 464 е много подобен модел на тази на 601 и двете са копирани от Тенорел, даже май са по лиценз. Стават ако си свикнал да слушаш на Акорд с цилиндрична руска моно доза, но според мен една Shure m-92e или Ortofon om5e ще му легне много по-добре и ще изкара на порядък по-качествен звук.
Мнението ми е че е по-добре да си намериш G-601 наистина грамофона си заслужава и с малко пипване може да стане наистина добър грамофон. Лично аз 464 за 40 лв не бих взел. Един съсед ми подари такъв, аз от своя страна го подарих на приятел. И не знам какви RIAA коректори ще тестваш с тая посредствена доза. То какви тестове има да им правиш? Лепиш забождаш пръст на входа и чуваш дали се чува брум, ако се чува това е
майтап де но горе-долу така е подаваш й сигнали през атенюатор от комп. звукова карта, изходните сигнали пак в звуковата карта и с подходящ софтуер сваляш всички параметри нелинейни изкривявания, АЧХ, шум, динамичен диапазон и каквото още се сетиш. Няма какво да ги тестваш със съмнителни дози. като минат компютърните тестове ги свързваш на хубав грамофон (какъвто би следвало да имаш) да ги чуеш как са и това е.